5 feel-good filmer

I følge filmselskapet Universal er det vitenskapelig bevist at feel-good filmer gjør en mindre trist, mindre anspent og mer rolig.

Det er disse filmene som krever ingen tankevirksomhet eller kunnskap for å skjønne handlingen. De skal få deg til å trekke på smilebåndet og sitte igjen med en god følelse når rulleteksten går over skjermen.

Enchanted.
En hysterisk morsom og romantisk film fra a til å. En tvers igjennom koselig film du får lyst til å se om og om igjen. ”En dag i New York” (som den heter på norsk) tar oss med tilbake til barndommen og Disney verdenen. Her er det masse, romantikk, farger og dyr som snakker. Kombinasjonen av Disney figurer og vanlige mennesker fungerer usedvanlig bra og det er rett og slett et genialt konsept. En ny og spennende handling du ikke har sett maken til.

Forrest Gump.
Dette er den største storfilmen på denne listen. Historien om livet til Forrest Gump har ikke truffet så mange uten grunn. Forrest Gump er en film med oppturer og nedturer slik det kan forekomme i det virkelige liv. Den gir deg klump i halsen men også like mange gledestårer. Reisen hans får deg virkelig til å reflektere over livet. At det kan være som en konfekteske. Man vet aldri hva man kan få.

Sex And the City: The Movie.
Dette er den ultimate jentefilm. En film man kan se om og om igjen uten at den blir noe dårligere av den grunn. Filmen er like obligatorisk på pikerommet som samleboksen. Selv om den er trist til tider så er det båndet mellom jentene som gjør dette til en feelgood film. Sex og Singelliv jentene er like gode å ha når kjærlighetssorgen inntreffer som når du vil føle deg tørst på livet. Uansett om de tar form i serien eller filmene, jentene skuffer aldri.

Mamma Mia.
Det er sol, sand, sjø, menn i bar overkropp og en herlig Meryl Streep mer sprek og lattermild enn noen gang. Mamma Mia er en film som det er lett å leve seg inn i. Kanskje ikke så rart når handlingen utspiller seg på en av de sommerlige greske øyene. Vennskap, mor – datter forholdet og kjærlighet utspiller seg til lyden av de kjente ABBA låtene som aldri går av moten. Det skal godt gjøres å verken synge eller danse med.

The Pursuit of Happiness.
Den sterke historien om Chris Gardner og hans utfordringer er uten tvil et budskap om å holde motet oppe i harde tider. Han sliter økonomisk, personlig og gjør alt for å få seg en jobb og tak over hodet for seg og sønnen. Dette er en sann historie du sent vil glemme. Det kan tenkes at du vil sitte med en klump i halsen gjennom mesteparten av filmen men det vil være verdt det til slutt. Forhåpentligvis vil du sitte igjen med følelsen av at du ikke har det så verst likevel.


Hvilke filmer får deg i godt humør?
Kilder: filmweb.no

Skrevet av: Femelle

9 kommentarer om “5 feel-good filmer

  1. Har sett alle, gode filmer! Får en i godt humør ja..
    men jeg tror Enchanted heter «eventyr i New York» på norsk, gjør den ikke? eller er det en annen film ? Uansett, ei veldig bra liste…

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul