All grunn til å ”Like” The Social Network

The Social Network er selvskreven porno for datanerder og medievitere, men funker like bra for alle oss andre som er opphengt i medierevolusjonen – Facebook.

Det er ikke så mye å si om handlingen, da den egentlig sier seg selv. Vi møter Mark Zuckerberg og alle de som hadde noe med Facebook å gjøre. Her snakker vi om brutte løfter, ødelagte vennskap, nye vennskap, rettssaker, og alt som hører med når noe som startet som et uskyldig prosjekt ender opp som et verdensomfattende konsern.

En annerledes verden
Mange filmanmeldere skriver at filmen er upersonlig og at man ikke kommer under huden på hovedpersonene. Noe som er helt riktig. Til å være verdens yngste milliarder og gründer, trekker Mark Zuckerberg sjeldent på smilebåndet. Men sånn må man kanskje være for å kunne lage medierevolusjon: Fullstendig i sin egen verden og oppslukt foran dataskjermen. Men det er ikke personskildringene som er meningen med denne filmen heller. Det er bakgrunnen og den fascinerende historien om Facebook vi er interessert i. Og det er derfor du skal sette seg ned i kinosetet.

Nettsamfunnets fødsel
Filmen er ingen storfilm, men den er enestående i seg selv. Den gir svar på hvordan verdens største nettsamfunn ble laget. Og det er den alene om å gjøre. Den viser bakteppet og medaljen av Facebook. Det har hersket stor tvil om hvor troverdig filmen faktisk er. Noen justeringer har åpenbart blitt laget for å gjøre den spennende, men det hersker ingen tvil om at intrigene faktisk fant sted.

A Walk Down Memory Lane
Dette er et spenningsdrama om unge gründere, datanerder, rike collegegutter, og ei jente som var årsaken til Zuckerbergs idé om det sosiale nettsamfunnet. Noen overraskelser og uventede kjente ansikter er også med. Justin Timberlake imponerer i rollen som Sean Parker, og han gjør det like interessant å vandre ned memory lane blant tidligere musikkprogram, som det er å se Facebook-siden fra 2003.

Facebook – For alle og enhver
The Social Network er tankevekkende og er definitivt et siste forsøk på å opplyse voksne og huleboere, som enda ikke har skjønt hvor stort sosiale medier faktisk har blitt.

Filmen scorer høyt på at den klarer å få alle oss andre mindre it-begavede mennesker til å henge med i handlingen. The Social Network er like spennende som Facebook er i seg selv. Filmen handler om noe alle kjenner til og er en del av. Da sier det seg selv at det blir bra. Og da snakker jeg om både filmen og nettsamfunnet.

Skal du se/har du sett ”The Social Network”?

Terningkast 5

Kilder: imdb.com, filmweb.no

Skrevet av: Femelle

5 kommentarer om “All grunn til å ”Like” The Social Network

  1. Filmen var BRA, men jeg syns den varte litt for lenge. To timer og et kvarter fikk den til å bli litt kjedelig, men enig med deg, den fortjener en 5’er.

  2. Anbefaler ikke filmen til NOEN.. Den er ikke engang god til hjernedødt tidsfordriv. Utregninger i excel ville vært mer spennende. Nå holdt jeg bare ut første halvdel da, det kan selvsagt tenkes den nådde sitt klimaks godt ut i andre halvdel.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul