Baking er ikke bare for gamlinger..

Selv om sommeren nærmer seg med stormskritt er det fremdeles lov å kose seg litt. Samle jentegjengen til en hyggelig stund på kjøkkenet og gjøre dere klar for baking. Femelle gir deg noen favoritter.

Sjokoladecroissanter
Deilige crossainter med mørk sjokolade i midten. En enkel oppskrift som faller i smak blant liten og stor. Passer perfekt å servere til 17-mai frokosten.

Du trenger
1 boks crossaintdeig. (Du får kjøpt ferdigdeig som er oppdelt i trekanter hos matvarekjeder som Ultra, Meny og Maxi)

Fyll:
Ca. 50 g kokesjokolade

Pynt:

1 eggehvite
Perlesukker

Fremgangsmåte
Åpne boksen og rull ut deigen. Legg en bit sjokolade på hver trekant og rull dem sammen fra den brede siden, på samme måte som du ruller horn. Legg crossaintene på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle over med eggehvite og dryss over perlesukker.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 min og server crossaintene nystekte!

a writer afoot»>

Cupcakes

Er du kreativ og elsker å utforske er det ikke grenser for hvilke cupcakes du kan lage. Den perfekte cupcaken har små, søte dekorasjoner som strø, revet sjokolade eller spiselige hjerter og masse deilig melis så den rett og slett blir uimotståelig. – En garantert favoritt i bursdag eller på jentevorspiel.

Du trenger
• 300 g mel
• 1 ts natron
• 220 g usaltet smør (romtemperert)
• 200 g sukker
• 2,5 dl hardpakket, brunt sukker
• 4 store egg
• 2,5 dl melk
• 2-3 ts vaniljesukker
• noen dråper med vaniljeessens

Fremgangsmåte
Bland mel og natron i en bolle. Ha smøret i en stor bolle og bland til det blir kremete og jevnt. Hell i sukkeret, bland godt og ha i eggene ett og ett. Tilfør så de tørre ingrediensene i tre deler, ha i melken og det tørre annen hver gang. Bland det godt, men ikke så luften går ut. Fyll deretter formene trekvarts fulle. Stekes på 180 grader i ca 20-25 min.

Vaniljesmørkrem-frosting:
• 150 g usaltet smør
• 10-15 dl melis
• 0,5 dl melk
• 3 ts vaniljesukker
• Evt konditorfarge
Hell smøret i en stor bolle, bland inn litt over halvparten av melisen, alt vaniljesukkeret og melken. Bland til det er glatt og kremete (omtrent 3-5 min). Gradvis har du i resten av melisen og blander godt etter hver gang, til glasuren er god og tykk. Bland så inn konditorfarge.

Oppskriften gir mellom 10 og 15 store amerikanske cupcakes.


Gulrotkake

En klassisk kake som de aller fleste elsker. Den gode yoghurtglasuren gir kaken en frisk smak mens gulrøttene og minimalt med sukker gir oss et snev av sunt alibi.

Du trenger

• 4 stk egg
• 2 ½ dl sukker
• 3 ½ dl hvetemel
• 3 ts malt kanel
• 2 ts natron
• ½ ts salt
• 1 ts vaniljesukker
• 1 dl olje
• 4 dl fint reven gulrot

Ostekrem:
• 125 g kremost naturell
• 125 g melis
• 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt. Stek kaken i smurt rund eller firkantet form ved 180 grader C ca. 1 time. Visp sammen ost, melis og vaniljesukker. Dekk kaken og pynt med gulrotstrimler som du lager med ostehøvel.

Kilder: frukt.no, harmonisklykke.com, detsoteliv.no
Bildekilder: Bulls Press, vegan-baking, wordridden, a writer afoot

Lånt under Creative commons license

Skrevet av: Cecilie

Cecilie Sandbu er 23 år fra Oslo og har studert journalistikk på Mediehøgskolen Gimlekollen. Når hun ikke skriver for femelle.no studerer hun medievitenskap på Uio og jobber med barn. Cecilie har en lidenskap for foto og flytter derfor til New York til høsten for å studere fotojournalistikk.

2 kommentarer om “Baking er ikke bare for gamlinger..

  1. Skulle gjerne laget sjokoladecroissanter, men her oppe i nord så har vi ikke noen av de butikkene hvor det selges ferdigdeig…

  2. Hva med å lage deigen selv? Dere har vel oppskrifter der oppe i nord? :P Jeg skjønner ikke hvorfor folk må ha alt ferdig hele tiden. Tror dere crossainter «vokser» på boks? Nei, deigen må lages.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul