Clinter’n kliner til igjen

Vi får innblikk i tre parallelle historier og blir kjent med tre mennesker: en amerikansk arbeider, en engelsk skolegutt og en fransk profilert journalist, som alle stiller seg det samme spørsmålet – hva skjer etter at vi dør?

Enhver Eastwood film skal opplyse og berøre publikum. ”Hereafter” er intet unntak. Dette er en dramafilm om overnaturlige hendelser og livet etter døden. Dette er ikke en film om gjenferd og paranormale hendelser, men en troverdig historie om mennesker som har kjennskap til døden. Det er godt å se at slike temaer kan fremstilles uten bruk av grøsser/thriller- sjangeren. Filmen rører ved deg og gir rom for ettertanke. Den er høyst interessant, da dette er et tema som opptar mange. Men for all del ikke regn med å få noen svar på livets uforklarlige store spørsmål.

En velkjent reise
I sine filmer tar Clint Eastwood de hverdagslige og såre øyeblikkene, frem i lyset. Han lar de små detaljene og enkelte fraser, ha et poeng til slutt. ”Hereafter” har den samme ensomme og sårbare stemningen vi kjenner fra alle hans filmer. Musikken og tempoet er slik vi kjenner det fra «Million Dollar Baby» og «Gran Torino». Denne gangen har han fått med seg den prisbelønte franske skuespilleren Cecile de France, Matt Damon og ikke minst lille talentfulle Frankie McLaren på rollelisten. Regissøren har også for vane å la publikum bli så godt kjent med hovedrolleinnehaverne som overhodet mulig.

I kjent stil
Er du Clint Eastwood fan – og da snakker jeg om regissøren og ikke skuespilleren – vil du mest sannsynlig ikke bli skuffet. Det er vanskelig å sette fingeren på hva som kunne gjort dette til en bedre film. Balansen mellom det rolige tempoet og forflytting av steder, kunne kanskje vært gjort noe bedre. Traileren kan lett få deg til å tro at den er mer actionpreget enn det den egentlig er. Den er det i begynnelsen, før den faller inn i den kjente Eastwood-rytmen. Dette overskygges av et velskrevet manuskript, og gode skuespillerprestasjoner.

Dette er en film egnet for kinolerretet, men som vil blekne hjemme i stuen. ”Hereafter” er en film for deg som vil se noe ekte. Du vil ikke gå hjem i skuffelse, dog ikke overveldet heller, men forhåpentligvis bli inspirert til å finne svarene på de store spørsmålene selv.


Terningkast: 4

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul