Det nye, hete bandet: Biffy Clyro

De har spillt på Wembley Stadium med Muse, vært hovedbandet på John Peel Stage på Glastonbury, turnert med Queens of the Stone Age og spilt konserter med The Rolling Stones. Nå kommer Biffy Clyro til Norge. Men hvem er egentlig dette up and coming bandet?

Det skotske bandet ble til i 1995 da tvillingene James og Ben Johnston dannet band med Simon Neil. Trioen fordeler seg med Simon på vokal og gitar, James på bass og Ben på trommer. Med mye inspirasjon fra Weezer, Metallica og Gun´s´Roses jobbet de seg sakte, men sikkert opp mot toppen. De har nå gitt ut fem album, men det var ikke før det fjerde albumet, Puzzle, at bandet virkelig begynte å få oppmerksomhet. Puzzle ble skrevet etter at vokalistens mor døde. Simon har kommentert at albumet er sterkt preget av dette, og at stort sett de fleste sangene er en refleksjon av hvordan han hadde det i perioden etter hennes død.

To år etter at Puzzle ble utgitt kom bandet med et nytt og mer lekent album, Only Revolution. På dette albumet har de fått hjelp av den populære Josh Homme (fra Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures, Eagles of Death Metal m.m). Albumet er fengende fra første sang, med energisk stemning som gir mersmak. Til tross for litt meningsløse tekster her og der, blir en nysgjerrig i musikken og venter i spenning på å høre hvordan neste sang vil bli. De sterkeste sangene på albumet er definitivt God & Satan og Bubbles.

Biffy Clyro er for tiden på turne og vil ta turen til blant annet Norge. Om du er sugen etter en solid rock/pop-konsert denne høsten, er Biffy Clyro et sikkert valg som neppe kommer til å skuffe.

Biffy Clyro vil ha følgendes konserter i Norge:
Bergen 18. oktober, Stavanger 19. oktober og Oslo 20. oktober.

Om du fremdeles er i tvil om Biffy Clyro er noe for deg, kan du alltids dømme selv. Her er musikkvideoen til Many of Horror, fra deres siste album Only Revolution:

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

4 kommentarer om “Det nye, hete bandet: Biffy Clyro

  1. Det stemmer, Madeleine. Biffy var i Norge i sommer også, spilte vell på Hove om jeg ikke tar helt feil? Ikke verst at de allerede tar turen tilbake til Norge :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul