Dette gjør deg lykkelig

Det er selvfølgelig relativt individuelt hva som får en person til å føle seg glad og lykkelig, men det er  forsket på at noen ting allikevel gir større følelse av tilfredshet og lykke enn andre ting.

Det varierer også i hvor stor grad de ulike tingene får oss mennesker til å føle oss fornøyde, men her er en oversikt over noen av de tingene som generelt sett bidrar til å gjøre oss mest lykkelig.

Mat

Å være så heldig å ha muligheten til å spise seg mett burde vel være glede nok i seg selv, men forskere har konkludert med at mat inneholder ulike stoffer som bidrar til å gjøre oss lykkelige. For eksempel er Omega3-fettsyrer og uridin med på å forebygge depresjoner.

Optimisme

Optimister har visst nok lavere risiko for hjerte- og karsykdommer, influensa og en rekke andre sykdommer. Så tenk mer positivt, og smil og le så ofte du kan. ”En god latter forlenger livet”, er et kjent ordtak.

Trening

Når man trener stimuleres noen kjemiske stoffer i kroppen som får deg til å føle deg roligere, gladere og lykkeligere enn før du trente.

Prestasjon og suksess

Det er jo ingenting som føles bedre enn å nå et mål man har satt seg og lykkes. Når man presterer føler man seg bra, og det vil påvirke humøret ditt i en positiv retning. Eksempler kan være gode karakterer, få drømmejobben, bekreftelse og positive tilbakemeldinger fra andre.

Kyssing

Når man kysser frigjøres endorfiner i kroppen, og endorfiner blir av mange kalt ”lykkehormonet” eller ”kroppens eget morfin”. Dette er fordi endorfiner får deg til å føle deg sprudlende og glad.

Forelskelse

Forelskelse er en av de sterkeste følelsene vi har, og gjør at kroppen slipper ut adrenalin og hormoner, blant annet Dopamin. Dopamin gjør oss glade og fornøyde, og gir masse energi og en opprømt følelse. Forelskelse gir redusert aktivitet i den delen av hjerne som en knyttet til depresjon og frykt.

Penger

Pengene i seg selv gjør deg ikke lykkelig, men en generelt god levestandard er viktig for å kunne kjenne seg lykkelig. Det er da selvfølgelig ikke snakk om overdådig luksus, men man kan se at de som ligger lavest på inntekststigen i samfunnet generelt har dårligere helse, er mindre lykkelig og lever kortere.

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Charlotte Olsen

Charlotte er ei livsglad jente på 20 år som bor i Oslo og studerer markedsføring. Hun er glad i å skrive, og målet er å starte sitt eget magasin for kvinner en gang i fremtiden. I mellomtiden deler hun gjerne sine tips og gode råd på Femelle.no og på bloggen, charlotte.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul