Dronningen av action er tilbake

Angelina Jolie tar action til helt nye høyder i sin nyeste film Salt som har Norgespremiere i dag.

Hvem er Evelyn Salt?
Spørsmålet om hvem CIA – agent Evelyn Salt (Angelina Jolie) egentlig er, dukker opp når en avhopper opplyser at den russiske presidenten skal myrdes i løpet av sitt USA-besøk. Det hevdes at mordet skal utføres av en russisk spion, som kom til USA som barn, ved navn Evelyn Salt. Da begynner katt og mus leken. Salt rømmer før kollegaene får sjekket sannheten om påstanden. Men gjør hun det for å bevise at hun er uskyldig eller for å faktisk utføre den kriminelle handlingen?

Katt og mus lek
Salt er en heseblesende katt og mus lek i rette actionthriller stil. Salt (Jolie) utfører mange geniale stunt, som bl.a. å ta seg ned en heissjakt. Man blir sittende å lure på hva hun skal gjøre neste gang. Filmen har mange utrolige forklaringer og sammentreff som gjør at man blir sittende på pinebenken og hele tiden har øynene klistret til skjermen. Av og til dukker det opp uventede vrier som får deg selv til å lure på hvem Salt egentlig er? Likevel er det noe som gjør at du holder med henne.

En sann historie
I løpet av de 90 minuttene får vi se små tilbakeblikk på Evelyn Salts liv. Sårbarheten i øynene hennes og minnene balanser perfekt med all spenningen, og man får akkurat nok variasjon til å ville se mer. Filmen Salt har rot i virkeligheten. Den baseres på spionen Edwin Salt, men ble omskrevet til en kvinnelig rolle. Trolig fordi film-crewet besluttet at de gamle og brukte actionskuespillerne som Tom Cruise og Matt Damon er oppbrukt. Og Angelina spiller rollen knallgodt med all den troverdighet hun har. Det er helt utrolig hvilken kraft den slanke figuren hennes kan få frem. Og hvem liker vel ikke en pen og smart dame som kan slå ifra seg?

Dronningen av Action
Det har lenge vært stille rundt Angelina Jolie og vi har sett mer til henne i tabloidene enn på film. En ting er sikkert: Det er godt å se at dronningen av action er tilbake på lerretet. I ekte Tomb Raider stil viser Angelina Jolie at hun fremdeles kan å hanskes med gutta. Det er dette hun kan best, og underveis får jeg assosiasjoner fra tidligere filmer hun har spilt i som The Bone Collector og Mr & Mrs Smith.

Salt er en høyst underholdende film og det er godt å se en actionfilm uten komedie – aspektet. Salt er en troverdig film som inneholder mange nye elementer slik at man ikke føler at dette har jeg sett før. En ny og god actionfilm med en kvinnelig frontfigur. Slikt liker vi. Jenter, dere kan trygt sende gutta deres på The Expendables, vi har Salt.

Terningkast: 4

Skrevet av: Femelle

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul