En musikalsk reise til York

Om du er på utkikk etter en ferie hvor du kan shoppe, oppleve fantastisk musikk i en vakker by, trenger du ikke lete lengre. York har alt du trenger, og det koster ikke skjorta.

Med langt over 350 puber i York, finnes det noe for en hver smak. Det er umulig å ikke finne seg noen favoritter. Felles for dem alle, er god musikk og lokale briter ivrig etter å slå av en prat. Rook&Gaskill er en ekte, brun pub i Lawrence Street, ca fem minutter gåtur fra selve sentrum. Hver torsdag arrangerer Dan Webster Rookoustic. Dette er en Open Mic Night, med mange gode artister og mye morro!

Rett over gaten ligger Waggon&Horses. Hver lørdag arrangerer Fillmore Music, med Steve Bradley i spissen, akustiske konserter av særklasse. Om du liker god musikk, må du ta turen hit. The Habit ligger i Goodramgate. Hver onsdag arrrangeres det Open Mic Night her også, ledet av to tallentfulle, lokale artister. Ølutvalget er ikke det beste, men til gjengjeld ligger puben så å si midt i sentrum, og det er alltid god atmosfære med hyggelige folk. På dagtid er dette en av de beste kaféene, da de serverer god kaffe med herlig musikk fra lokale artister som Boss Caine, David Ward Maclean, Keegan Snaize og Mark Wynn.

Uteliv
England er kjent for pubkulturen, men om du vil feste, er Dusk et godt alternativ. Dusk ligger i Newgate, midt i sentrum. Dette er et hipt sted med kreative sjeler. Musikken er ofte rock, så om du vil danse er nok Ziggy’s, Salvation, Willow eller The Dutchess et bedre alternativ. Alle ligger sentralt i sentrum. Uansett om du drar på Dusk eller Rook&Gaskill, så husk for all del passet! I England godtar de sjeldent noe annet enn pass som gydlig legitimasjon. Det samme gjelder ved kjøp av alkohol i butikker.

Shopping
Shopping er også en vesentlig del av å dra på ferie. York har butikker som TopShop, New Look, Zara, Dorothy Perkins og andre store kjeder plassert midt i sentrum, med store lokaler. Om du er ute etter litt dyrere merker, treningstøy eller accecories kan en ta en ti-minutters busstur til Designers Outlet. Designers Outlet selger merkeklær med store rabatter. Om du tar turen dit, så sett av noen timer og en god del penger på sparekontoen. Med så mye rabatter på kvalitetsprodukter, blir det fort mange handlenett i løpet av noen få timer. Det har i det siste vært gunstig å reise til England i forhold til kursen til pundet. Klær er vesentlig billigere enn i Norge, og du får mye mer for pengene i England.

Reise
Det er forholdsvis billig å reise til York. SAS og Norwegian kommer ofte med tilbud på flybilletter, som oftest til London. Videre tar du tog til York. Det er ikke noe stort problem å finne frem fra flyplassen og til rette tog, men det vil selvsagt innebære mer reisetid. Om du vil gjøre det så enkelt som overhode mulig, er Manchester et godt alternativ. Flyplassen og togstasjonen ligger på samme plass. Uansett hvilken reiserute du bestemmer deg for, så lønner det seg å bestille togbillettene over internett i god tid i forveien.Fotograf: Ellisif Wilhelmsem – Lånt under tillatelse.

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul