En ny romanse for Amanda Seyfried

Ta med deg kjæresten eller en venninne med på kino i høst, og bli forvandlet om til en evig romantiker av Amanda Seyfried.

Er det noe Amanda Seyfried har dreisen på, så er det å finne kjærligheten i sommerlige omgivelser i et vakkert land. Sist var det på de greske øyene Skopelos og Skiathos i Mamma Mia!, denne gangen er det i Verona, Italia. Og som det ikke var nok bærer faktisk rollefiguren hennes navnet Sophie denne gangen også. Få med deg et sommerlig eventyr i Letters to Juliet som går på kino nå.

Tapt kjærlighet
Nok en gang befinner Sophie (Amanda Seyfried) seg på vei til alters med en kjekk og mørk mann ved sin side. Før bryllupet skal stå bestemmer de seg for å ta en tur til Venezia i forbindelse med Victor (Gael Garcia Bernal) sin kokkekarriere. Mens forloveden er mer interessert i det italienske kjøkken, finner Sophie veien til Julie Capulet sitt hjemsted i Verona. Hun støter på en vegg fullt av brev fra mange mennesker som søker råd om kjærlighet. Som en ung journalistspire finner Sophie en gruppe frivillige damer og blir med og svarer på disse brevene. I ekte bonderomantikk – stil er det et brev som skiller seg ut fra de andre. Claire Smith (Vanessa Redgrave) fra England er forfatteren bak brevet, og leter etter sin store kjærlighet, Lorenzo Bertolini hun møtte mange år tilbake. Sophie sender et oppmuntrende svar til Claire, og blir med henne og barnebarnet Charlie (Christopher Egan) på leting etter den tapte kjærligheten.

Så begynner letingen etter den store kjærligheten. Vil Sophie klare å gjenforene Claire og Lorenzo? Og vil reisen gi svar på hennes egne spørsmål om kjærligheten?

Fortryllende Amanda
Letters to Juliet handler om at kjærligheten kan finne sted i alle aldre, hvor som helst, og uansett tid og sted. Filmen har et klassisk tema om at man aldri må gi opp og at det aldri er for sent å finne kjærligheten. Selv den tapte. Det er nettopp kjærligheten mellom Claire (Redgrave) og hennes Lorenzo som bærer hele filmen. Filmen kunne lett blitt mindre bra om det ikke hadde vært for disse to. Amanda Seyfried er på mange måter den samme Sophie vi så forrige gang, der hun løper rundt i sommerlige kjoler og prøver å gjenforene to som elsket hverandre for femti år siden. Men hun blir stående litt i bakgrunnen. Selv om det er noe du kanskje ikke hadde forventet, så er det faktisk det som fungerer best.

Ikke for klisjè
Letters to Juliet er en søt og hjertevarm film perfekt for den mest klissete romantiker, uten at det er helt på Romeo og Julie nivå. Med de vakre, italienske og landlige omgivelsene er Letters to Juliet som en lang musikkvideo fra Taylor Swift. Her er det godt kameraarbeid og god reklame for Italia som feriemål. Vekk liv i minnene om sommerforelskelsen med denne filmen. Selvfølgelig er den sukkersøt og ikke fritatt fra klisjeer, men det er likevel noe med den som gjør at den skiller seg ut, og at den ikke havner i dette-har-jeg-sett-før bunken. Og det er kanskje det mange trenger nå som høstmørket setter inn for fullt.

Terningkast: 4

Kilder: Filmweb.no, vg.no

Skrevet av: Femelle

En kommentar om “En ny romanse for Amanda Seyfried

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul