En ung kvinne med stort talent

Skuespilleren Trudie Styler og artisten Sting fødte for tyve år siden Eliot Paulina Sumner. Eliot tok artistnavnet I Blame Coco og debutalbumet ble sluppet i år.

Til tross for hennes unge alder og korte musikkariere, har flere fått øynene for Coco. Ian Brown, soloartist og vokalist i bandet The Stone Roces, fortalte henne at låtene hennes var «mega». Den svenske artisten Robyn ble så imponert over sangene, at hun spurte om å få være med som vokalist på en av sangene, nemlig Caesar.

Musikken til Coco er lik det som dominerer det britiske musikkmarkedet for kvinner nå til dags: Pop, med en liten alternativ electrotvist. Om du liker Marina and the Diamonds, Florence + the Machine eller Ellie Goulding, liker du trolig I Blame Coco også.

Første plateslipp
Ja, faren hennes er Sting og moren er Trudie Styler. At hun kanskje har fått en lettere innvei til musikklivet, kan kanskje stemme, men sannheten er at Coco har noe å tilby. Allerede da hun var fire år, plukket hun opp gitaren og var ivrig på å lære å spille instrument. Nå er hun klar for å virkelig satse på musikken. Når Coco skrev tekstene, dro hun til nye og uvante steder. Hun ville lage musikk på sine egne primisser, og det skulle være hennes musikk. At denne tyve år gamle artisten har ben i nesen, er det ingen tvil om. Hun dro til Sverige for å spille inn platen hennes, The Constant. Der ble hun inspirert til å vandre vekk fra skaa og reggae, og endte opp med 14 popsanger med litt electronica.

Meningen med musikken
Det er ikke lett å finne et fasitsvar på hva musikken hennes vil formilde. Da hun skrev låten Caesar, var hun, som hun selv sa, ganske påvirket av alkohol. Dette førte til en strøm av fantasi som til slutt havnet på papiret. Coco vil egentlig ikke fortelle selv hva sangene handler om, da hun ikke vil ødelegge andres tolkning ved å presse frem sin egen. Når det er sagt, innrømmer hun at mye er basert på kjærlighet og makt.

Kilde: imdb.com
Bildekilde: Alex Lake/Promo

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul