Enkle filmer for enkle folk

Lenge har det vært tørke på gode komedier, men ser vi på de to siste årene virker det som at tidene endelig forandrer seg. Det er et nytt tiår, og forhåpentligvis fortsetter Hollywood å spytte ut enkle komedier for oss enkle mennesker.

Her får du servert fem av mine nye komediefavoritter. Jeg har faktisk sett samtlige to ganger eller mer – hver.

Role Models
På grunn av en litt dårlig dag, med et par uskyldige uhell, blir Danny (Paul Rudd) og Wheeler (Sean William Scott) nødt til å tjene 150 timer samfunnstjeneste. De blir begge «storebrødre» for et barn hver, som begge trenger litt ekstra «voksenkontakt» i livet sitt. Dessverre er det ikke like lett som guttene hadde håpet, da ingen av de kommer overens med barna de blir tildelt.

Dette er raskt blitt en av mine absolutte favoritter. Ungene (Christopher Mintz-Plasse og Bobb’e J. Thompson)  er utrolig kule, og Paul Rudd er blitt en av favorittskuespillerne mine. Han er jo rett og slett fantastisk! Han ser så vanlig ut – men det er utrolig hva som kommer ut av den vanlige munnen hans. «Slappin’ mah bass, mann».

Role Models Trailer

Hot Rod
Rod Kimble (Andy Samberg) er selverklært stuntman. En særdeles dårlig en, men likevel. Stefaren hans ligger på dødsleiet, og trenget et nytt hjerte for å overleve. Derfor skal Rod gjøre det største stunthoppet som noensinne er gjort: han skal hoppe over femten busser. Vi følger Rod gjennom godt og vondt, og forberedelsene frem til hoppet.

Samberg har i denne filmen fått med seg flere av sine kolleger fra Saturday Night Live, og laget en hysterisk morsom film. Den er så tilfeldig, så tåpelig og så rar at en ikke kan gjøre annet enn å vri seg i latter.

Hot Rod Trailer

Step Brothers
Brennan (Will Ferrell) og Dale (John C. Reilly) er begge to middelaldrende menn i 40-årene som bor hjemme og driver dank. Når deres foreldre møtes, gifter seg, og flytter sammen, må de plutselig ta hensyn til flere enn seg selv – nemlig stebroren.

Jeg er egentlig ikke noe særlig stor fan av Will Ferrel, jeg synes han ofte blir for mye. Men denne filmen elsker jeg, uavhengig av mine følelser for Ferrell. I denne filmen er han virkelig morsom! Selv om det selvfølgelig blir dratt veldig langt, tror jeg det er noe de fleste kan kjenne seg igjen i – sjalusi. Absolutt verdt titten, selv om den kanskje kan bli i meste laget for noen!

Step Brothers Trailer

I Love You, Man
Peter (Paul Rudd) skal gifte seg med «the girl of his dreams». Han har bare ett problem – han har ingen kamerater. Han har aldri vært typen til å ha mange guttevenner, og nå som han skal gifte seg har han ingen forlover. Han må derfor ut i den store, vide verden og finne seg en bestevenn. He needed a best man – he got the worst. Det står det på coveret, og det sier egentlig alt.

En utrolig sjarmerende film, igjen med en av mine nye yndlingsskuespillere, Rudd. Denne filmen er morsom, søt og sjarmerende, og utrolig kul. Anbefales på det sterkeste!

I Love You, Man Trailer

Superbad
Seth (Jonah Hill) og Evan (Michael Cera) er bestevenner, og har vært det i alle år. Det er den siste uken av High School, og de nerdete guttene er faktisk blitt invitert til en fest. De bruker hele dagen på å få tak i alkohol med hjelp av deres enda mer nerdete venn, Fogell (Christopher Mintz-Plasse), slik at de kan få jentene de er interessert i fulle. Men kommer de seg noen gang på festen?

Morsommere film skal du lete lenge etter. Den er så idiotisk at den er fantastisk, og mange av oss kjenner oss kanskje til og med litt igjen! Hvem har vel ikke prøvd å snike seg til å kjøpe alkohol? Min fremtidige ektemann, Michael Cera, er dessuten så søt i denne filmen at den må bare sees. Dessuten er den skrevet av Seth Rogen. Det kunne jo ikke gå galt!

Superbad Trailer

Bildekilde: Fra filmen «Hot Rod».

Skrevet av: carina

Carina Behrens er ei jente på 21 år som studerer journalistikk på Norges Kreative Fagskole i Oslo, og blogger på thelateparade.blogspot.com. Ønsker å bli forfatter, men målet er filmjournalist. På Femelle har hun hovedansvaret for film-redaksjonen.

3 kommentarer om “Enkle filmer for enkle folk

  1. haha, disse er helt klart noe for meg! Elsker enkle veldig tullete komedier! :) Spesielt dagen derpå! haha, superbad og stepbrothers er allerede i filmhylla – de andre skal jeg spare til en klein dag! ;)

    Liker også «zack and miri makes a porn», og «forgetting sarah marshall» som absolutt er i samme kategori!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul