Et band verdt å høre på

Med en vakker stemme og sterke tekster, serverer Mumfords & Sons musikk fra en annen dimensjon.

CDen Sigh No More (2009) starter med sangen som har samme tittel. Den begynner rolig, med en tekst som først utstråler smerte, men så snur retning og tar seg opp både på tempo og humør. En låt som refererer til Shakespeare sitt romantiske språk. CDen avsluttes med After the Storm, en ballade om en mann redd for både fortiden og fremtiden. Fra begynnelse til slutt, på CDen eller live-opptak, mumford & Sons formidler budskap og musikk på en utrolig vakker måte.

Mennene bak Mumford&Sons
Bandet består av Marcus Mumford (vokal, gitar, trommer og mandolin), Ben Lovett (vokal, keyboards, trekkspill), Winston Marchell (vokal, banjo, dobro) og Ted Dwane (vokal, kontrabass). Karene er alle svært musikalske, og selv om det står på hjemmesiden deres at de spiller sine instrument, bytter de ofte om under konserter, alt etter hva de vil spille på der og da.

Det hele startet i London, år 2007. Bandmedlemmene kom sammen, og med sin lidenskap for å spille musikk, startet de å spille sammen. Mumfords&Sons likte så godt å spille live, at de brukte gatene i London som øvingslokale. Et år senere startet de en intensiv turne i England og Skottland, hvor de blant annet spilte på den populære festivalen Glanstonbury. Bandet tok videre turen til Amerika, hvor de spilte sammens med Laura Marling og Johnny Flynn and the Sussex Wit.

Med bena plantet godt på bakken
– Vi vil skrive om det som er ekte, og vi vil synge og spille våre instrument mer lidenskapelig fordi vi føler vi trenger å gjøre det, skriver Winston på hjemmesiden deres. Deres lidenskap gjenspeiles både i albumet fra 2009 og deres siste album, The Cave (2009). Mumfords&Sons vil lage musikk som betyr noe, og ta såkalt «fin og delikat musikk» og fylle det med lyd, entusiasme og mot. En kan trygt si at Mumfords&Sons har klart dette! Etter å ha gitt ut så gode album, kunne hvem som helst blitt litt høy på pæra. Men Ikke de.

– Det er rart å tenke at vi kan drive med dette en stund fremover, har Ben tidligere fortalt til Clash Magazine.

Bandet har stor forståelse for den harde musikkbransjen og hvor usikker fremtid band og artister har. Ben sier videre at om dette var alt Mumfords&Sons klarte, så er det flott. Om de kan holde på i mange år fremover, er det enda bedre!Kilde: Clash Magazine
Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

En kommentar om “Et band verdt å høre på

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul