Filmklisjeene vi elsker!

Hvor mange filmer ser du ikke, og føler at du har sett før? Likevel ser vi de, og elsker de. Her er noen av filmklisjeene vi ser oftest, men som vi aldri går lei av.

1. Er det ikke rart hvor mange kuler en helt klarer å unngå, uten å bli truffet? Er virkelig alle bad-guys så dårlige til å skyte?

2. Skurken skal akkurat til å drepe helten, når vi hører et skudd. Det ser ut til at helten er blitt skutt, for han har et ansiktsuttrykk som ikke legger igjen mye tvil. Men så faller plutselig skurken om død, for så å avsløre en tredje person, som akkurat har drept skurken. Gjerne en tredjeperson som tidligere i filmen er blitt hardt skadet, og nå har klart å halte – eller dra seg selv – bort til der helten holder på å bli drept. Denne tredjepersonen kommer også selvfølgelig alltid akkurat i tide!

3. Du sitter med puta foran ansiktet. Helten har akkurat drept den slemme massemorderen (som ofte har en maske av noe slag) ved å dytte han eller hun ut av vinduet. Helten ser ut av vinduet, og der ligger han. Død. Med brekt nakke eller ben og armer til alle kanter. Helten blir lettet, og tenker ikke noe mer over det. Før hun går ut av huset, og morderen ikke ligger der lenger. Var han ikke død likevel? RART. Alle vet at slemme massemordere ikke dør på første forsøk. Duuh. Hvordan skal de ellers klare å få til en oppfølger?

4. Er det ikke rart hvordan alle kvinner i filmer våkner ferdig sminket og med perfekt hår? Og hvordan alle menn som sloss, kommer unna med kun en skramme, uansett hvor vill slosskampen var?

5. Det er rart hvordan det kan være like spennende, og like dramatisk, hver eneste gang en pistol går tom for kuler. For det skjer jo i hver enste actionfilm som inneholder håndvåpen. Det skjer gjerne også alltid når den trengs som mest. Alltid. Dermed må helten dukke under et hav av kuler, som de alltid kommer seg igjennom, som nevnt over.

6. Bilen slutter å fungere, og stopper opp. Gjerne midt i ørkenen. Dette betyr enten at dette er en hysterisk morsom film, eller at heltene kommer til å møte på ekle monstre eller mennesker som lever i ørkenen, og liker å drepe folk. Been there, done that.

Bildekilde: Slashfilm.com

Skrevet av: carina

Carina Behrens er ei jente på 21 år som studerer journalistikk på Norges Kreative Fagskole i Oslo, og blogger på thelateparade.blogspot.com. Ønsker å bli forfatter, men målet er filmjournalist. På Femelle har hun hovedansvaret for film-redaksjonen.

3 kommentarer om “Filmklisjeene vi elsker!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul