Er du egentlig en god venn?

En god venn er alltid der for deg, og vil ikke plutselig snu seg rundt i sengen å si at han ikke elsker deg lenger. Ta godt vare på vennene dine og du vil få utrolig mye igjen. Er du egentlig en god nok venn?

Vennskapet er er skjørt
Å ta vare på et godt vennskap er utrolig viktig, men veldig lett å glemme i en hektisk hverdag. Det er som et kjærlighetsforhold. Det må vannes for å holdes i live. Venner er noe av det viktigste man har her i livet, og det er helt gratis. Å finne en god venn er svært vanskelig. Vi har alle vært gjennom falske jenter som med en gang omtaler deg som bestevenninnen hennes, for så å dolke deg i ryggen. Når du først har funnet en god venn, hold fast i vennskapet med begge hender, så hardt du bare klarer. Uten å være tryglende og desperat, selvfølgelig.

Skill mellom bekjente og venner
I disse Facebook-tider skal alle ha minst 500 venner, hvis ikke er du teit. Det er forsåvidt greit å ha mange venner i forskjellige nettsamfunn, men de burde bli kalt «bekjente», og ikke venner. For hvem har vel egentlig over 500 venner? Ingen. Det er nemlig viktig å skille mellom bekjente og venner. Selv om hun er venninnen til hun ene du traff på fest èn gang, er dere ikke venner. Da er dere så vidt bekjente. Vennskap er et sterkt ord som man ikke skal slenge rundt seg. For å sitere Ferdinand Finne: «Den som har så mye som tre venner, er svært rik.»

Her er tre tips til hvordan du kan være en god venn

1. Still opp for vennen din. Hvis du skjønner at hun har det vanskelig, er det stor hjelp i bare å bry seg. Lytt til det vennen din har å si, og spør om det er noe du kan gjøre for å gjøre situasjonen lettere.

2. Hold kontakten! Dette er viktigere enn du tror. Det er nødvendig å være nok sammen til at man har noe å snakke om. Felles minner gir næring og styrke til vennskapet. Vær flink til å ta en uventet tlf nå og da! Det koster lite og betyr uendelig mye.

3. Vær ærlig. En falsk venn oppdages raskt, og er noe ingen vil ha. Spør hun om hun ser tykk ut i den kjolen, og du tenker «ja, det gjør du faktisk», så ikke si «nei, du ser skikkelig fin ut». Si på en ærlig og skånsom måte, at hun kanskje heller burde prøve den andre kjolen hun så på. Det er også viktig å
være ærlig med seg selv. Ikke bli med på ting hver helg, som du egentlig ikke liker. Da lurer du både deg
selv og vennen din. Noen ganger kan man gjøre ting som bare vennen har lyst til, men ikke alltid. Vær deg selv.

Er du en god venn?Kilde: http://www.libresse.no, www.ung.no
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Ida Charlotte

Ida Nikolaisen, 20 år, og bor i Oslo. Begynner nå på en bachelor i journalistikk, hvor første året er i Norge, og de to siste i Australia. Sang og musikk er hennes aller største lidenskaper. Hun er også vokalist i et band som har spillejobber på steder rundt om kring i Oslo. Jobber ellers som salgskonsulent i Aftenposten og blogger på http://idanikolaisen.blogg.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul