Finn viljestyrken til å gå ned i vekt

Ønsker du deg en sunn og frisk kropp, men synes det er veldig vanskelig å finne viljestyrken til å hole deg unna søtsaker, dra på trening og oppnå målene dine? Fortvil ikke, Femelle gir deg tipsene.

En sunn kropp er noe av det viktigste som finnes og det er ditt ansvar å ta vare på kroppen din. Med alle fristelsene i dagens samfunn er det kanskje ikke så lett å finne viljestyrken til å holde seg unna alle søtsakene, eller finne viljestyrken til å dra på trening, men denne viljen må du finne for å holde deg sunn og frisk.

Motiver deg selv
Sett deg ned med penn og papir og skriv ned svar på disse spørsmålene: Hvorfor vil jeg ned i vekt? Hvorfor er det viktig for meg at jeg går ned i vekt? Hva er motivasjonen min? Hvilke fordeler vil jeg få? Hva vil skje med meg hvis jeg ikke går ned i vekt? Å finne motivasjonen til å nå et mål er det aller viktigste, har du motivasjonen kommer viljestryken nærmest av seg selv, men det gjelder å holde motivasjonen oppe. Hver uke bør du sette deg ned med disse spørsmålene, hver dag hvis det er behov.

Sett realistiske mål
Hele veien må du sette deg realistiske mål. Det finnes ingen mirakelkur når det kommer til slanking og du vil ikke få drømmekroppen uten å jobbe hardt for det. Hver uke kan du sette deg et nytt mål og prøve å nå det. Sprekker du eller mister motivasjonen, ikke fortvil, men ta deg heller inn igjen. Tving deg selv til å komme på rett vei. Og husk, de første ukene er de verste, det gjelder å jobbe inn en god rutine.

Vær streng med deg selv
Gå systematisk til verks. Det første du bør gjøre er å kvitte deg med alle søtsakene du har i huset, alt. Deretter kan du sette opp en matplan for resten av uka der du planlegger sunne middager for hver dag. Det beste er å handle én dag i uken, på denne måten blir det færre muligheter til å handle usunn mat på butikken. Kjenner du søtsuget melde seg? Kjøp masse grønnsaker og frukt, og kanskje noen sukkerfrie pastiller.

Til slutt, jobb mye med viljestyrken. Viljestyrke er det som skiller vinnere fra tapere, de som når sine mål og de som ikke gjør det. Du må øve deg på å være litt hard mot deg selv – si nei når du ser en sjokolade i butikken. Respekter deg selv såpass mye at du faktisk velger et eple i stedet for en muffins. Det betyr så utrolig mye for kroppen din, både utenpå og inni.Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Charlotte

Charlotte er 21 år og kommer fra Holmestrand, men til høsten flytter hun til Lillehammer for å studere psykologi. Hennes drøm og største mål er å bli psykolog. Hun blogger på http://charlett.blogg.no, og elsker å skrive tekster som er interessante, tankevekkende og morsomme, både for Femelle.no og på bloggen.

2 kommentarer om “Finn viljestyrken til å gå ned i vekt

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul