Førstehjelp mot bakrus

Ingenting er bedre enn en tur på byen med jentene. Lite slår en cosmopolitan sammen med høye hæler og heftige rytmer! Dagen derpå kunne man derimot være foruten.

Det finnes dessverre ingen mirakelkur mot bakrusen, men disse rådene kan lindre tømmermennene.

Søvn. Noe av den beste medisinen mot bakrus er søvn. Mangel på søvn forverrer hodepinen og gjør formen enda verre. Sørg for at du ikke har tidlige avtaler dagen derpå og unn deg noen ekstra timer under dyna.

Væske. Og atter væske. Alkohol virker dehydrerende og er rett og slett gift for kroppen (selv om det er vanskelig å forestille seg at en nydelig strawberry daiquiri kan gjøre skade), så sørg for å overdrive inntaket av vann dagen derpå. Er du rutinert nok drikker du også rikelig med vann før du går til sengs. En skive sitron i vannet vil både smake bedre og virke rensende.

Salter og mineraler. Alkohol gjør at du mister en del salter og mineraler, så sørg for å spise mat som inneholder dette. Mange sverger til junk food dagen derpå, men fet mat skal du faktisk forsøke å unngå. Lag heller en god kjøttsuppe eller buljong. Banan er også en nyttig kilde til mineraler. Generelt bør du forsøke å spise så mye god og næringsrik mat som mulig etter en heftig natt på dansegulvet.

Dusj. En lang dusj kan gjøre underverker. Dersom du i tillegg veksler mellom varmere og kaldere vann sies dette å ha en positiv effekt på tømmermenn. Og hva er vel ikke bedre enn en god skrubb etterfulgt av en runde med bodylotion? Følelsen av velvære er absolutt et must dagen derpå!

Trening. De fleste opplever trening som en umulighet når man er fyllesyk. Faktisk så kan en hard treningsøkt gjøre vondt verre, da man vil miste enda mer væske. Dersom du ikke greier å holde deg vekk fra treningsstudioet, så sørg for å drikke ekstra mye vann og gjerne sportsdrikker som Gatorade eller Powerade. En kort spasertur i frisk luft er uansett å anbefale som et alternativ til trening.

Det smarteste man kan gjøre for å unngå bakrus er å begrense inntaket av alkohol. Vi jenter bør kjenne vår begrensing, og huske at fulle jenter sjelden er sjarmerende. Alle er vel enige i at jentekveldene er gøyere når man husker dem?Kilder: lommelegen.no, about.com
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Lill Eva

Lill Eva Bråthen (24) kommer fra Trondheim, men er for tiden bosatt i Kristiansand. Hun har brukt de siste årene på å studere kommunikasjon og utviklingsstudier. I tillegg har hun også grafisk bakgrunn og pusler med det når hun finner tid. Lill Eva skal skrive under de fleste kategorier for Femelle.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul