Frekk NRK premiere

Med sin nye tv-serie ”Trekant”, ønsker NRK3 å rette seg mot et mer ungdommelig publikum. Tirsdag kveld var det førpremiere på den omdiskuterte serien.

Det var folksomt på premierefesten 2. november. Det var blåst opp trekantformede ballonger, goodiebagene var fylt med kondomer og det var sexy servering. Alt for å sette stemingen til den første visningen av ”Trekant”. Til stede var presse, kjendiser og familie. Linni Meister som er aktuell med sin nye serie på TV2 Bliss, gledet seg til førpremieren av den nye tv-serien. På spørsmål om synes hun selv var god i senga, svarte hun følgende:
– Det vet jeg faktisk ikke, da er det ikke meg du må spørre, sa hun og henviste til samboeren Bernhard.

Runkekurs
I første episode av ”Trekant”møter vi vi Pia Daily Christoffersen (22), Thomas Albertsen Dahlen (19) og Marie Kinge (18) som skal bo et kollektiv i Oslo. Et kamerateam følger ungdommene i åtte uker da de skal få mer kunnskap om sex.
– Det er litt sånn bønder i byen, sier Thomas da han drar hjemmefra i første episode. Fra første stund de setter beina i den nye leiligheten får ungdommene brev og meldinger om oppdrag de skal ut på. Og allerede i første episode får Pia opplæring i sugeteknikker, Thomas blir sendt på runkekurs og Marie lærer seg forskjellige pusteøvelser i forbindelse med tantrisk sex.
– Jeg trodde jeg som gutt kunne å runke, men jeg blir jo overkjørt av Ida, sier Thomas om forfatteren av sexhåndboka «Jenter som kommer», Ida Jackson.

Ekte og virkelighetsnært
– Serien spiller på ekte følelser, ærlige reaksjoner og slik virkeligheten egentlig er, sa prosjektleder Øyvind Thoen i åpningstalen.
– Vi søkte noen som kan presentere innholdet på en trygg, spennende og humoristisk måte. Serien som egentlig skulle handle om kjærlighet, ble til en serie om sex. Av de 350 søknadene var det Pia, Thomas og Marie som stakk av med serien og ble programledere for serien.

Et minne for livet
Tv-serien var mye bedre enn forventet, var den umiddelbare reaksjonen etter førpremieren. Til Femelle sier de tre ferske programlederne at det har vært en morsom opplevelse og et minne for livet.
– Det har vært utfordrende. Spesielt når vi måtte drive rollespill og du må være noen andre enn deg selv, forteller Pia.
– Serien har lært oss å pushe grensene våre. Vi har møtt så mange rare og annerledes mennesker, legger Marie til og henviser til sexologer, eksperter og forfattere de har møtt.
Men noe mer erfarningsmessig i senga har de ikke blitt i etterkant av serien.
– Kanskje litt mer erfarne, men ikke mye. Man kan ikke ta perlekjedet trikset på en partner du nettopp har møtt liksom, sier Pia humoristisk.

Lar seg ikke påvirke
Trekant har fått mange sterke reaksjoner i forkant av premieren. Men det er ikke noe de ferske programlederne bryr seg om.
– Det er sånt man må regne med. Vi vil at seerne skal oppfatte programmet som lærerikt og selvfølgelig gøy og underholdende, sier de i kor.
– Vi ble med på dette fordi vi var interessert og nysgjerrig på prosjektet. Vi ønsket at det skal bli et mer naturlig fokus på sex, sier de ferske tv-stjernene.

”Trekant” sendes onsdager 21.30 på NRK3 fra 3 november.

Sted: Pigalle, Grønland
Foto: Brita Søreng

Skrevet av: Femelle

3 kommentarer om “Frekk NRK premiere

  1. Jeg syns det er tragisk hvor sexfiksert den vestlige verden har blitt. Nå skal sexprogram med hovedvekt på mindreårige seere presses frem ikke bare på overfladiske lavkvalitetskanaler som Tv3 og TvNorge, men til og med på statskanalen NRK. Dette blir det kuleste å snakke om for de mellom 12 og 16 og på hjemmealenefester, i vennegjenger og på ungdomsklubben er det liten tvil om hva som skal testes ut etter å ha sett på «Trekant»…..

    Trist!!!!!!!!!

  2. Helt uenig med deg, Heidi. Jeg er selv 24 år og fant utrolig nok serien både informativ og ikke minst morsom. Det å sammenligne Trekant med for eksempel Paradise Hotel osv (som jeg antar du sikter til) blir faktisk helt feil. For meg virker det ikke som at du har sett på programmet, så jeg ville gitt det en sjanse var jeg deg. Og så må du legge av deg den teorien din om at de mellom 12 og 16 kommer til å teste og snakke hemningsløst om dette. Har de lyst til å teste ting er det nok av informasjon i filmer, på internett, blader osv. Det er ikke noe revolusjonerende med dette programmet, egentlig.

    Tommel opp for «Trekant»!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul