Girlpower

De fleste band har en mannlig vokalist og frontmann all jentefansen hyler og skriker etter. Allikevel har det utviklet seg en slags trend, om det kan kalles det, hvor det står en jente fremst på scenen, gjerne med en gjeng gutter i bandet bak seg. Disse bandene er av en sjelden rase.

Jeg utelukker alle de kvinnelige artistene, hele jentebandene og solo-artister, for det er de typiske bandene som normalt sett er dominert av guttene jeg vil anbefale dere. Liker du litt upbeat musikk, en god blanding av pop, punk og rock? Da har du som regel en kjekkas av en vokalist som smelter pikehjerter verden rundt med både mørke og lyse toner. Leter du litt grundigere i musikkverdenen finner du en god håndfull band med kvinnelige frontfigurer.

Om du først har hørt litt musikk innenfor sjangeren, er «Paramore» det mest kjente, typiske bandet man tenker på. Og det med god grunn, for med ex-rødtopp Hayley Williams i spiss har bandet klatret seg oppover på lister verden rundt, også i Norge. Siden oppstarten i 2003 har Hayley, sammen med fire mannlige bandmedlemmer, erobret både gutte- og pikehjerter over hele verden. «Paramore» har tre studioalbum bak seg og en god håndfull hitsingler, og nå skal de til Norge for andre gang. Fikk du dem ikke med deg på Norwegian Wood i 2008, er det ikke mange dagene igjen før de står på Hovescenen på Tromøya.

Liker du «Paramore» kommer du garantert til å like både «Hey Monday» og «We Are The In Crowd». Sistnevnte har en sterk, personlig jentestemme i spissen, akkompagnert av et mannlig bandmedlem. Til nå har de bare sluppet et par sanger, noe som kan forklares med at de ikke ble et band før i fjor. Men det er lovende, og snart kommer det også et helt album. Det er det verdt å se frem til.

«Hey Monday», også fra USA, består i likhet med «Paramore» av fire, nå tre, gutter og en kvinnelig vokalist med utrolig sterk stemme. Selv med ett medlem mindre fra i fjor av, jobber de på det neste fullengde-albumet. De tok statene med storm da de slapp det første albumet, «Hold On Tight», i 2008, og siden den gang har de turnert verden rundt med band i samme sjanger.

Både Hayley (Paramore), Cassadee (Hey Monday) og Tay (We Are The In Crowd) er alle usjenerte, sjarmerende, sprudlende og dyktige musikere som viser musikkverden at et band med en kvinnelig frontfigur kan nå minst like langt som alle andre. Og kanskje enda lengre.Bildekilde: PR Photos

Skrevet av: Madeleine

Madeleine D. Bergsjø er en 19 år gammel kommende journaliststudent. Ved siden av heltidsjobb i fotobutikk, blogger hun på sin personlige blogg mmaddiiee.com mens hun også prøver å holde orden på livet sitt. De største interessene er musikk, konserter, fotografi og skriverier. På femelle skriver hun om alt mellom himmel og jord.

En kommentar om “Girlpower

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul