Herlige champagnemuffins

Hva er vel bedre enn søtsaker og champagne? Jo, å slå sammen begge deler! Det beste av alt: oppskriften er ikke så alt for vanskelig, og det vil imponere de fleste.

Det skal ikke mye hokus pokus til for å klare å gjennomføre denne muffinsoppskriften. Når du først har laget denne en gang, vil alle som som har smakt herligheten trygle deg om å lage de flere ganger! Hemmeligheten er enkel; jo søtere champagne, jo bedre. Du må derfor være over 18 år for å nyte disse deilige muffinsene. Vi kan anbefale Demi Sec eller som billigere alternativ kan man bruke Asti. For å få det enda mer unikt kan du kjøpe søte muffinsformer. En sprøytepose til glasuren er også til å anbefale, men ikke et must. Disse kan kjøpes på bakebutikker eller engangsvarianter på matvarebutikker.

Ingrid Nybakk er den flotte bakeren bak disse herlige champagnemuffinsene. Hennes oppskrifter vil bli faste innslag på Femelle fremover.

Følg denne oppskriften og legg til litt kjærlighet, så vil du sitte igjen med perfekte muffinser.

Hvordan lage muffinsene?

Ingredienser:
375 gr mel
3 ss. bakepulver
1 ss salt
150 gr smør
340 gr sukker
1,8 dl champagne
6 egg

Hvordan gå frem:
Sett ovnen på 175 grader.

Bland sukker og smør i en stor bolle, til det blir fluffy og lett. I en annen bolle sikter du sammen mel, bakepulver og salt. De to kan så blandes godt til det blir en ganske tykk masse som ligner mest på deig. Hell deretter i champagnen.

I en annen bolle visper du eggehviter til det blir stift. Bland forsiktig en tredjedel av eggehvitene inn i den andre røren, men forsiktig! Hell så i resten og bland lett til alt er rørt sammen. Fyll muffinsformene til de er ca to tredjedeler fulle.

Ha de i ovnen i ca 20 minutter, pass på å ha god avstand på brettet. En god måte å sjekke om de er ferdige på, er å sette en tannpirker eller en strikkepinne i en muffins. Om den kommer opp igjen ren, er de perfekte. Husk at det er bedre med understekte enn overstekte muffins!

Dette trenger du til glasuren:
360 gr melis
225 gr smør (romtempratur)
1/2 teskje vaniljeekstrakt
3 spiseskjeer champagne (romtempratur)
(En liten dråpe rosa konditorfarge)

Hvordan gå frem:
Visp sukker og smør godt. Om du har romtemperert smør vil jobben bli mye lettere. Hell deretter i vaniljeekstrakt og champagne. Hvis du vil kan du fullføre den ved å helle i litt rosa konditorfarge. Dersom glasuren blir for myk kan den puttes i kjøleskapet noen minutter og så påføres. Det ser finest ut på muffinsen hvis du bruker en sprøytepose.

Inspirasjon hentet fra: gimmesomeoven.com
Foto: Siv Berg

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

7 kommentarer om “Herlige champagnemuffins

  1. Vi endte på 20stk, men det kommer veldig ann på størrelsen på formene. Ofte er det lurt å bruke store former, men denne oppskriften var gode på mindre former også =)

    Hvordan ble resultatet hjemme for dere som har prøvd?

  2. Man trenger jo vel egnetlig ikke være 18 for å nøyte disse da. Alkoholen fordamper jo i stekeprosessen..

  3. Tror at denne oppskriften er feil, det skal være teskje og ikke spiseskje på bakepulver og salt…

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul