Julia Roberts spiser mer enn hun elsker

Fire år etter at suksessboken ble skrevet, har storfilmen endelig kommet på kino. Dessverre hører tittelen mer spennende ut enn det filmen faktisk er. Vi har anmeldt ”Spis, elsk, lev” med Julia Roberts i hovedrollen.

Sann historie
”Spis, elsk, lev”, ja du kjenner vel historien? Det skal godt gjøres å ha unngått boken som har vært på bestselgerlistene siden den kom ut i 2006. ”Eat, Pray, Love: One Woman´s Search for Everything across Italy, India and Indonesia” er en samling memoarer basert på forfatteren ved samme navn, Elizabeth Gilbert. Det er en bok basert på hennes eget liv som ulykkelig kone, og etter skilsmissen, drar hun ut i verden for å finne seg selv.

Lite bønn og enda mindre kjærlighet
”Spis, elsk, lev” er til tider langtekkelig med lange dialoger og musikkløse scener. Det er lite liv og lite futt til inneholde så mange reiseskildringer og naturscener. Og etter et godt stykke inn i filmen begynner du å lure på hvor i all verden blir det av Felipe (Javier Bardem). Hvis rolle er kun for å understreke at han fremdeles er med i filmverden og fremdeles like sexy. Du kan ikke unngå å lure på du hvor mannfolka blir av. Men når Liz (Roberts) virker så uinteressert i det motsatte kjønn som hun gjør, kan man trygt si at hun spiser mer enn hun elsker.

Vekker appetitten
Er det noe du lærer av filmen, som ulykkelig kvinne på leting etter meningen med livet og mannen, så er det at det er lov å unne seg alt det livet har å by på. Helst i form av mat. Er det noe du ikke kan ta ”Spis, elsk, lev” på så er det å oppfordre til slanking og skjønnhetsidealer som mange andre filmer gjør. Det er sjeldent en film gir deg så mye appetitt så mye som den gjør i dette tilfellet. Både på mat og livet.

Comeback
Julia Roberts bærer hele filmen alene. Jeg sitter nesten med inntrykket av at hun er en for stor skuespiller til denne rollen. Men gud som vi har savnet det vakre store smilet hennes på lerretet. Ikke minst den gjenkjennelige latteren. Det er grunn god nok til et kinobesøk, men jeg skulle ønske det ikke var med denne filmen. Med Julias vinnende vesen i kombinasjon med det gamle og romantiske Roma, det store og ukjente India og eksotiske Bali, er det umulig å ikke vekke reiselysten i den mest hjemkjære person. Filmen har utmerket scenografi og et perfekt foto. Dette er en film du trygt kan se med mor, eller andre husmødre og unngå de flaue sexscenene.

Enstemmig talt
Det er sjeldent jeg har andre filmanmeldelser i bakhodet, da jeg liker å gi meg opp min egen mening. Men i dette tilfellet har de fleste filmanmeldere gitt samme dom. ”Spis, elsk, lev” er en film det ligger en god tanke bak, men som dessverre skuffer. Nok et tilfelle der man egentlig burde holde seg til boken, for å ikke ødelegge den med filmen. Men som i de fleste tilfeller pirrer nysgjerrigheten, og man ser filmen etterpå, men for all del hold deg til den rekkefølgen også.

Terningkast: 3

Funfact: Regissør Ryan Murphy er også skaperen og produsenten bak tv-serien “Glee”.

Kilder: filmweb.no, vg.no

Skrevet av: Femelle

2 kommentarer om “Julia Roberts spiser mer enn hun elsker

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul