Kicking ass in the U, S & A

Den svenske skuespillerinnen Noomi Rapace er blitt kjempepopulær i USA etter at den første filmen i Stieg Larssons Millennium-trilogi hadde premiere forrige helg. «Menn som hater kvinner», som i statene har fått navnet «The Girl With the Dragon Tattoo» er allerede blitt en kjempesuksess.

Dette skriver nettstedet M&C om Rapaces fremførelse:

Noomi Rapace er fantastisk i rollen som Lisbeth Salander. Fremførelsen av figuren Salander har fått kultstatus rundt om i verden.

De amerikanske kritikerne elsker filmen, og det gjør også publikum. Nå er det snakk om at det skal lages en amerikansk versjon av trilogien. Flere av kritikerne er redde dette vil ødelegge et produkt som allerede er godt nok.

Peter Travers i Rolling Stones ga filmen tre og en halv av fire stjerner, og skrev dette om filmen:

Denne eksplosive thrilleren vibrerer av spenning. Så om du ignorerer den bare fordi den er på svensk, med engelsk tekst, fortjener du den versjonen som Hollywood kommer til å ødelegge. En glitrende Noomi Rapace i en stjerneskapende prestasjon.

Rapace har vært sagt ønsket å spille rollen som Lisbeth Salander også i den amerikanske versjonen, men hun har selv påpekt at det er uaktuelt. Så nå gjenstår det kun å se om de to resterende filmene i trilogien vil slå an like mye som den første.

Bildekilde: Fra filmen «Jenta som lekte med ilden»

Skrevet av: carina

Carina Behrens er ei jente på 21 år som studerer journalistikk på Norges Kreative Fagskole i Oslo, og blogger på thelateparade.blogspot.com. Ønsker å bli forfatter, men målet er filmjournalist. På Femelle har hun hovedansvaret for film-redaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul