KT Tunstall er endelig tilbake

Alle trodde KT Tunstall taklet suksessen bra. De tok feil. Etter et år med reflektering, er musikeren endelig klar for mer musikk.

KT Tunstall kom ut med debutalbumet sitt Eye to the Telescope i 2004. Tre år gikk før hennes andre album, Drastic Fantastik, ble sluppet på markedet. Det måtte enda tre nye år til før Tiger Suit kom ut.

En pause var nødvendig
Musikeren fikk alltid beskjed om at hun taklet suksessen så bra. KT selv følte seg uenig i den påstanden. Hun bestemte seg derfor å bli med på Cape Farewell Project, et prosjekt for å bringe sammen artister, kunstnere og musikere for å rette fokus på klimaendringene. De dro til Uummanaq, hvor artisten opplevde sine verste konsertprestasjoner. Dette førte igjen til en dårlig selvbilde og et ønske om et enklere liv. Hun brukte et år på å reflektere og å ta seg fri, før hun begynte med musikken for fullt igjen.

Nature Techno
Dette albumet skiller seg ut fra de tidligere album KT har gitt ut. Aritsten fortalte at hun gikk uttenfor trygghetssonen og vandret lengre enn hun hadde forventet.
-There are no rules, there are no constraints, it’s just about what you’ve got the balls to do, skriver den lovendes artisten på hjemmesiden sin.

Det særegne ved dette albumet, er nature techno, som KT selv beskriver det. Hun har tatt i bruk organiske instrument som blender sammens med dansevennlige teksturer. Resultatet er som hun sier: Nature techno. Den spesielle tittelen på albumet stammer fra barndommen hennes. Hun drømte ved flere anledninger at hun så en tiger i hagen, da hun var liten. Hun sprang ut i hagen for å klappe den. Det tok ikke lange tiden før frykten tvingte henne inn igjen i huset. Da oppdaget hun at hun selv var utkledd som en tiger, og at den ville tigeren dermed ikke var ute etter å skade henne.

Hva synes dere om hennes nye musikalske retning?Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul