Lær deg å se bra ut på bilder

Alle jenter drømmer vel om å bli mer selvsikker foran kamera, så her får du noen knallgode tips til hvordan du kan lære deg å se bra ut på bilder.

Posering er viktig, spesielt om du skal vise fram klærne du har på deg. Første og viktigste punkt er å ha rak rygg, strekk deg så lang du er! Trekk inn magen og fram med brystkassa. Resten av kroppen kommer naturlig etter. Hendene kan godt plasseres til siden, men pass på at det ikke ser for påtatt ut. For å få et bra bilde bør man se avslappet og naturlig ut, og poseringen bør føles behagelig. Hender kan også plasseres i lommer, eller rett og slett henge rett ned, for å få det beste resultatet. Og beina, hvordan bør de plasseres? Pass på at beina ikke blir alt for stive, men overdriv heller ikke modellknekken i hofta.

Hvilken posering som passer best for deg og din kropp, kan du enkelt finne ut ved å leke deg litt foran speilet. Ha et langt speil så du ser hele kroppen, og prøv forskjellige poseringer! Finn gjerne frem kamera og bruk selvutløseren, så ser du hvordan poseringen din blir på bilder. Ta gjerne inspirasjon fra motemagasiner og lignende, men ikke overdriv – en profesjonell modells posering er ikke alltid noe vi andre bør satse på!

Ansiktet vil ofte være bildets fokus, selv om det er klær eller noe annet du egentlig vil vise fram. Øynene er noe av det viktigste. Om du velger å se inn i kameraet, vil det gi bildet et mer intenst uttrykk. Ha et åpent blikk. Litt ekstra sminke gjør heller ikke vondt, verken rundt øyne eller for å skape konturer i ansiktet. Sminke vil alltid være mye svakere på bilder enn i virkeligheten, noe som er viktig å huske på.

Ansiktsuttrykket kan variere, men et smil ser ofte best ut. Det løfter ansiktet, og dermed får hele bildet et lite løft. Et fotografismil er ikke alltid like ekte, men om du prøver å smile med både lepper og øyne ser det mye bedre ut.

Kameraet du bruker er også viktig for å se bra ut på bilder. Jo bedre kvalitet kameraet har, jo bedre vil bildene av deg bli. Ha kameraet ganske lavt, slik at det sikter ca. midt på deg. Dette vil gjøre at du ser lengre og slankere ut, samtidig som det vil framheve beina dine. Har du et par høye hæler på i tillegg, kan hvem som helst se ut til å ha modellhøyde!

Lys er en viktig faktor for å ta bra bilder, og med bra lys ser man mye bedre ut. Uansett hvor stylet og pen du er, vil det ikke se bra ut om lyset ikke er godt tilpasset. Lyset er spesielt viktig for å få fin hud og fine fargenyanser på bildet. Om mulig, ta bildet ute i dagslys. Unngå likevel sollys, ettersom det både kan skape skygger på ansiktet og mysende øyne.

Skrevet av Maria Meland
Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul