Mer enn bare rock’n’roll

Hvem er det som ikke synes det er så kult å bli sammenlignet med The White Stripes? Jo, det er The Black Keys.

Etter å ha gitt ut en rekke CDer og EPer, fikk bandet et rykte på seg for å ligne svært mye på The White Stripes. Selv om de så på det som en ære i begynnelsen, har det nå blitt litt for mye av det hele. The Black Keys er mer enn dette, til tross for at de ser en viss likhet. Selv vil de påstå at de har et røffere og er rocket preg enn musikken til The White Stripes. Musikken er innenfor sjangeren blues rock, og er basert mye på gitar, tromme og vokal. The Black Keys er opptatt av å bevare blues tradisjonen i musikken deres.

Duoen består av Dan Aveback på vokal/gitar og Patrick Carney på trommer. De har i tillegg hatt inn gjestemedlemmer på andre instrument. Dette kuttet de fort ut, da det ikke tok lange tiden før de forsto at bandet fungerte best på egenhånd.

Det orginale bandnavnet kommer fra en kunstner som brukte uttrykket «Black keys» for å fornærme folk. Hva kunstneren la i begrepet, er heller usikkert. Bandet derimot, er sikre på hvordan de vil beskrive musikken deres: «It’s just rock’n’roll.»

Deres første album, The Big Come Up, ble gitt ut i 2002. For å være et alternativ band, oppnådde bandet overraskende stor oppmerksomhet allerede da. Siden den gang har de gitt ut fem andre album. Senest i år kom deres siste album, Brothers. The Black Keys har nå begynt å opparbeide seg et solid navn innenfor musikkbransjen, og er absolutt et band verdt å legge merke til.

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

En kommentar om “Mer enn bare rock’n’roll

  1. Musikk er personlig. For meg vil ingeting av det de har levert opp til nå være like bra som the white stripes, som har til gode å lage et eneste svakt album.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul