Musikk: Vårslipp.

Våren er fornyelsens årstid fremfor noen. Ut med det gamle, inn med det nye! Vi tar på oss lettere vårsko, legger vinterjakka innerst i skapet igjen, kjøper nye solbriller og oppdaterer vårgarderoben. Så hvorfor ikke også renske opp i spillelistene på mp3-spilleren også i samme slengen? Vi har plukket frem 5 vårfavoritter som gjør vårdagene enda lysere og bedre.

1. Ellie Goulding
Denne jenta er Englands nyeste stjerneskudd. Med debutsingelen Under the Sheets skaffet hun seg massiv spilletid på britisk radio, og oppfølgerlåta Starry Eyes ble en enda større suksess. Ellie Goulding har en stemme utenom det vanlige, naiv og sær, men med massevis av styrke. Med sin dansebaserte visepop leverer hun et usannsynlig fresht førstealbum, som har fått navnet «Lights». Et must for alle dancepop-elskere!

2. Kate Nash
Glem Regina Spektor og glem Lilly Allen! Det står ei ny jente på barrierene, og hun bryr seg fint lite om hva som sømmer seg eller ikke på plate. Kate Nash banner, skriker og stønner om hverdagslivets trivialiteter, enten det gjelder måker, kjærlighet, lommetyver eller brannsår. Alt serveres omhyggelig pakket inn i en trivelig indiepop-sound som gjør seg forbausende godt på radio. Plata heter «My best friend is you». Forbered deg på å bli overrasket!

3. Lucy Swann
Det klinger muligens engelsk, men Asker-jenta Lucy Swann er kanskje den mest interessante norske artisten denne våren. Med debutplata «La Petite Mort» leverer hun mørk synthpop som oser av originalitet og selvsikkerhet. Rytmiske elementer har fått en sentral plass i den minimalistiske sounden som preger plata, og der hvor andre artister begynner å repitere seg selv, leverer Lucy Swann rad på rad med musikalske perler. Årets norske debut!

4. Maria Due
Blir ventetiden litt lang mens du lengter etter sommeren? Sørlandsjenta Maria Due har laget en vitamininnsprøytning av et album med sin debut «Kissing in Public». Det smaker av iskrem, solkrem, varme svaberg og bading. Hun leker seg med elegante bossarytmer, franske tekster og amerikansk folk-musikk. Maria Due inviterer sommeren rett inn i stua di med denne plata!

5. Joanna Newsom
Amerikanske Joanna Newsom går rett inn i den amerikanske klisjeen om at størst er best med sitt album «Have one on Me». Hun har nemlig klint til med intet mindre enn et trippelalbum. Nå har hun riktig nok også mye å melde, så det er helt på sin plass. Joanna Newsom er kanskje noe av det mest interessante som rører seg i amerikansk pop/rock nå for tida. Den harpespillende singer-songwriteren imponerer kritikere til både høyre og venstre, og spiller for stappfulle hus. Musikk for deg som liker artister som går litt utenfor allfarveien!

Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

5 kommentarer om “Musikk: Vårslipp.

  1. Ellie Goulding er helt fantastisk! Har hørt på henne en god stund nå og jeg liker The Writer og Your biggest mistake best!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul