Anmeldelse: Justin Bieber – My Worlds

De fleste rødmer litt for seg selv når de tenker tilbake på ungdomstiden. Man glemmer hvor voksen man følte seg, og selv bare noen år senere ser man på sekstenåringer som små og uskyldige. Da er det enda godt man har en seksten år gammel gutt fra Canada til å minne en på hvilke tanker man egentlig hadde i hodet. Og det både på godt og vondt.

Justin Biebers suksess begynte på YouTube. Det er ikke rart flere av videoene har passert 80 millioner visninger når både Usher og Justin Timberlake knivet om samarbeidet med den kommende stjernen og hjerteknuseren. Usher trakk det lengste strået. ”My Worlds” er full-lengde albumet satt sammen av de to forrige ”My World” og ”My World 2.0” som ble sluppet i all hast grunnet den raskt stigende fanskaren.

Med målgruppen småpubertale jenter på Justins egen alder, har produsentene skreddersydd den perfekte musikken. Det er en eneste stor godtepose frontet med guttens sukkersøte ansikt og enda søtere stemme. Jentene faller som fluer mens produsentene gnir seg i hendene og gliser. Bak den enorme suksessen ligger atten utvilsomt fengende låter, et vidt spekter stjerneprodusenter, låtskrivere og gjesteartister. Blant disse finner vi store navn som har skrevet for for eksempel Beyoncé, Rihanna, Chris Brown og Britney Spears. I tillegg til dette dukker både Sean Kingston, Ludacris og Usher selv opp i noen av låtene.

Til tross for mange delte meninger om Justin, er det nok få som verken drar litt på smilebåndet, sperrer øynene opp eller synger foran speilet til dette. Det er moderne, flaut fengende og veldig følsomt. For det er mye å ta av: ung forelskelse, foreldre, oppvekst, roligdans og mange (til tider litt for gjennomskuelige) undertoner av sex. Noe mange finner ganske tvilsomt. Men om det så er tvilsomme momenter i låtene, er det i hvertfall fengende. Tvilsomt fengende.

(Om du ikke klarer hele albumet i en jafs, burde du i det minste gi disse en sjangs: ”Baby”, ”One Time” og ”Love Me”. Selv om du sikkert allerede har hørt dem på radio).

Endelig terningkast lander på 4.

Bildekilde: kerosene photography
Lånt under Creative commons license.

Skrevet av: Madeleine

Madeleine D. Bergsjø er en 19 år gammel kommende journaliststudent. Ved siden av heltidsjobb i fotobutikk, blogger hun på sin personlige blogg mmaddiiee.com mens hun også prøver å holde orden på livet sitt. De største interessene er musikk, konserter, fotografi og skriverier. På femelle skriver hun om alt mellom himmel og jord.

3 kommentarer om “Anmeldelse: Justin Bieber – My Worlds

  1. Ganske så enig i det du skriver her. Min personlige favoritt (flaut å si) er First Dance, da jeg tenker tilbake på min første «klister»dans som det het i mine yngre dager :p men disse låtene som du nevner, er (skremmende nok) utrolig bra, etter mine ører og smak, da jeg tenker tilbake til barndommen. Utrolig velskrevet og herlig anmeldelse :)

  2. Haha, jeg trodde han var typ 12 år.. Men jeg har aldri hørt musikken hans eller sett noe av ham annet enn reklamen for platen hans på tv.

    Uansett, som Torbjørg sier, anmeldelsen er virkelig godt skrevet!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul