Musikkanmeldelse

Hun har en vanskelig fortid, et verdenskjent samlivsbrudd, musikalsk bakgrunn i Girls Aloud og et ufattelig vakkert ansikt. Med det utgangspunktet er allikevel Cheryl Coles solodebut både svak og skuffende.

Cheryl har lang mediefortid og har blitt et kjent fjes både i hjemlandet England og ellers i verden. Som dommer av X-factor UK skulle man tro «3 words» hadde det lille ekstra, men nei. Det er heller ganske.. flatt.. jevnt over. Med «fight for this love» som første solosingel klatret hun oppover på hitlistene, og singelen ble den raskest selgende singelen i 2009. Det satte naturligvis i overkant høye forventninger til resten av albumet som ble sluppet i oktober i fjor.

Høye forventninger fører som regel til skuffelse. Det er også tilfelle her. Kjærlighetstemaet er forsåvidt godt gjennomført, men det hadde ikke skadet med et par litt annerledes låter blant de ellers veldig like klisjeene. Men det finnes et par godbiter her og der. Ved siden av superhiten «fight for this love» vil jeg trekke frem «rain on me» som en av de bedre låtene fra albumet.

Black Eyed Peas’ Will.i.am viser seg på så godt som halvparten av låtene; til tider med hell, til tider uten. Låtene med Will, de med kun hovedpersonen selv og de produsert av kjente artister som Taio Cruz, er alle litt daffe til tross for det i utgangspunktet store potensialet. Alt er tydelig designet for fnisete jentegjenger på en lørdagskveld eller for det motsatte kjønn med knekk i håndleddet. Det er det selvfølgelig ingen verdens ting galt i, men Cheryl vil nok aldri bli en Gaga eller Britney. Musikken hennes funker helt greit for sin målgruppe og sin bruk. Det kommer vel neppe et fantastisk andre-album heller.

Selv med både kjente gjesteartister, dyktige produsenter og låtskrivere, er dette i likhet med alt oppstyret rundt bruddet med den kjente fotballstjernen Ashley Cole, ikke noe noen kommer til å huske om et par år. Det hele er rett og slett bare midt på treet. Albumet får derfor et terningkast likt som tittelen. «3 words» får ikke mer enn tre prikker av meg.

Endelig terningkast lander på 3.

Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Madeleine

Madeleine D. Bergsjø er en 19 år gammel kommende journaliststudent. Ved siden av heltidsjobb i fotobutikk, blogger hun på sin personlige blogg mmaddiiee.com mens hun også prøver å holde orden på livet sitt. De største interessene er musikk, konserter, fotografi og skriverier. På femelle skriver hun om alt mellom himmel og jord.

En kommentar om “Musikkanmeldelse

  1. Personlig, så elsker jeg albumet og Cheryl Cole! Jeg må si meg uenig i dette her, men det er vel litt smak og behag. Jeg synes i hvertfall at 6 av sangene er utrolig bra!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul