Musikkfavoritter for juli

Favorittlisten for juli gir deg både festivalklare artister, gamle travere, litt norsk, litt svensk, litt mykt og en dose hardrock som holder deg våken gjennom hele sommernatta.

1. None Of Dem – Robyn feat. Röyksopp
Dans deg svett i sommervarmen med denne mørke, reggae-inspirerte låta fra svenske Robyn. Hun beviser nok en gang at hun er Sveriges ukronede elektro-dronning.

2. On my Pillow – Motorpsycho
Legendariske Motorpsycho gjør mega-comback på årets Øya-festival i august hvor de skal fremføre albumet «Timothys Monster» fra 1994 i sin helhet til glede for gamle og nye fans. Varm opp med den vakre «On My Pillow» mens du venter.

3. Born free – M.I.A.
Enten du hater eller elsker den mye omtalte musikkvideoen til denne låta, er «Born Free» i seg selv verdt en plass på juli-lista. Multikunstneren M.I.A. Er kjent for sitt sterke politiske engasjement, som sjelden legges lokk på i musikken hennes. Utagerende elektro på sitt beste.

4. Both sides now – Joni Mitchell
«Both Sides Now» er kanskje en av verdens enkleste og vakreste låter, og er covret i det uendelige av artister verden over. Hør den i originalformen fra Joni Mitchells albumutgivelse «Clouds» fra 1969, eller la deg røre av nyutgivelsen fra 2000, kanskje best kjent som filmmusikk til «Love Actually». Perfekt for svale sommerkvelder

5.When I’m alone – Lissie

Sterk kandidat til sommerfavoritt nummer en! Denne låta fra amerikanske Lissie har alt. Fart, en vakker stemme, fengende refreng, og fantastisk produksjon. Merk deg denne dama!

6. Keep on Walking – Salem Al Fakir
Svensken med det eksotiske navnet kom på andre plass i nabolandets Melodi Grand Prix-finale med låta «Keep On Walking». Sjelden har popmusikk hørtes så velskrevet ut! Denne låta gir deg sol i sinnet enten du er inne eller ute, i regn eller solskinn.

7. Fot i hose – Casiokids
Gjengen i Casiokids mottok nylig a-ha-stipendet på 1 million kroner, og er å finne på scenen når Øya-festivalen går av stabelen i august. De har fenget et bredt internasjonalt publikum, til tross for sine norske tekster. Låta «Fot i hose» kjenner du kanskje igjen fra Platekompaniets tv-reklamer.

8. Diamanter og Kirsebær – John Olav Nilsen og gjengen
Norsk rock lever i beste velgående. John Olav Nilsen leverer dønn ærlige tekster og enkle melodier. Plata med navnet «For sant til å være godt», imponerte kritikere, og gjorde at John Olav Nilsen ble pekt ut til arvtageren etter Jokke. Hør den i sommer på vorspiel eller nachspiel, det spiller ingen rolle. Låta er like god uansett.

9. Love the way you Lie – Eminem feat. Rihanna
Eminem er tilbake, og selv om ryktene vil ha det til at han ser noe stiv ut i maska for tida, er det lite i veien med hit-potensialet i låtene hans. «Love the way you lie» har gjort det godt på listene både i USA og Europa, og med Rihanna ved sin side på et hjerteskjærende refreng er det ingen ting som står i veien for at han vil kapre hjertene til norske fans også.

10. Mjød – Kvelertak
Går du får det tunge, er det ingen vei utenom norske Kvelertak. Stavanger-bandet har sikret seg en solid posisjon innen norsk hardrock med den selvtitulerte debutplata. Singellåta «Mjød» er lett å like, og river latterlig bra i høyttalerene.

Hva er dine musikkfavoritter for juli?
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul