Musikkfavoritter i april.

1. Drumming Song – Florence + the Machine
Finnes det en kulere dame enn Florence Welsh? I think not. Hun har en fantastisk look, skriver rare, intrikate sanger og er en av de beste vokalistene jeg noensinne har hørt. Bare Drumming Song alene tåler å stå på repeat i en time – jeg har prøvd.

2. Printemps – Coeur de Pirate
En ukjent liten konfektbit av en sang, akkurat passe solfylt og optimistisk (med mindre du kan fransk, da, og skjønner hva hun synger om). Béatrice Martin, som vokalisten egentlig heter, er kanadisk og like søt som hun høres ut som. Anbefales å høre på i bilen eller når man kler på seg om morgenen, mens man synger med og later som om man faktisk kan snakke fransk.

3. She Moves In Her Own Way – The Kooks
Det aller meste av The Kooks er fint å høre på – britiske gutter som synger om kjærlighet og livet blir sjeldent feil i april. Teksten på akkurat denne sangen er likevel spesielt passende når det blir vår og mange jenter blir sittende hjemme og bekymre seg over sine bleke ansikter og cellulitter i stedet for å hoppe i kjolene og ha det morsomt. Move in your own way!

4. Do Not As I Do – Hanne Hukkelberg
Merkelige små lyder, uvanlige instrumenter og uventede akkorder og taktskifter danner en fin bakgrunn som ikke lett lar seg plassere sjangermessig. Det er likevel Hanne selv som stjeler det meste av oppmerksomheten, med den skjøre, kraftige, skjærende, småpikaktige, vakre stemmen. Fine damen.

5. A Call from the Vatican – Penelope Cruz

Ok, så var selve plottet i filmen ”Nine” en flopp (spør du meg.) Men musikken, kostymene og kvinnene i filmen var fantastiske, og i dette nummeret kan du så godt som høre blondene og silken. Sett på sangen, lek med rød leppestift og høye hæler, drikk champagne og lær deg noen burleske dansetrinn ved hjelp av youtube. Det er gøy å være fristerinne en gang i blant.

6. Full Moon – The Black Ghosts
Det er litt laidback, ganske kult og temmelig mystisk. Og ja, du kan like sangen selv om du ikke likte at den var på soundtracket til den første Twilight-filmen. Og hvis du er en fan av Twilight, så husker du kanskje at denne sangen var helt i begynnelsen av filmen, når Bella flytter til Forks. Sånn føler jeg meg når jeg hører på låta, som om jeg skal ut på eventyr (og det trenger ikke nødvendigvis inneholde en vampyr heller).

7. I Can Dream – Skunk Anansie
I mange år levde jeg på de tre eneste utgitte platene til Skunk Anansie, fant gamle videoer av dem på youtube og kastet ting i veggen av frustrasjon over at bandet ble oppløst i 2001. Jeg hørte på «I Can Dream» hver gang jeg skulle ut på byen, prøvde å finne ut av basslinja i introen og sminket meg (nesten) like kul som vokalisten Skin. Uten denne dama hadde jeg fremdeles vært en søt og snill liten popjente – nå er jeg en søt og snill liten rarpoprockjente som kan ropesynge «blow your brains out» hvis det trengs. Du kan tenke deg hvor glad jeg ble da bandet bestemte seg for å gjenforenes i 2009 – huzzah!

8. Toxic – Yael Naïm
Britney, gå og legg deg! Yaels versjon av Toxic er nedtonet, behersket og innsmigrende, men likevel synes jeg den formidler tekstens innhold mye bedre enn LALALA!-versjonen til Britney. No offence til dere Britney-fans der ute, så klart, men gi Yaels versjon en sjanse, dere også. Litt rødvin, skumring, en svart chiffonkjole og blodrød neglelakk er passende tilbehør.

9. Just A Girl – No Doubt
Fordi det er vår! Fordi jeg vil være Gwen Stefani! Fordi vi trenger å rase fra oss, fordi det er gøy å hoppe opp og ned og skrike «O-oh, I’ve had it up to HERE!». Og fordi det er en genial sang som ikke må bli glemt. Derfor.

Skrevet av: Maria Hansen Troøyen (Blogg: lostinaspotlessmind.com)
Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

4 kommentarer om “Musikkfavoritter i april.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul