Musikkfavoritter i mars

1. SamsonRegina Spektor
Regina Spektor har trollbundet meg fullstendig meg sin varme, myke og følelsesladde stemme. Samson er en rolig, pianobasert kjærlighetssang, som er perfekt bakgrunnmusikk til avslapping og tedrikking.

2. I put a spell on you– Marilyn Manson
Selv om godeste Herr Manson har bleknet på sine gamle dager, holder de gode, gamle låtene fortsatt høy status hos meg. Manson har covret «I put a spell on you» (1956) av Screamin’ Jay Hawkins, på en fantastisk måte; låten er nesten ikke til å kjenne igjen. Den aggressive tonen og IF-I-CAN’T-HAVE-YOU-NO-ONE-WILL-holdningen gjør denne låten til en stor favoritt.

3. So this is Suicide -The beautiful people

Selv om du kanskje ikke vet det før jeg forteller det nå, har du antakeligvis hørt om The Beautiful People under deres nye navn 120 days. 120 days debutalbum med samme navn ble rost opp i skyene av musikkanmeldere, og aftenposten kåret albumet til et av tiårets beste. Dessverre er ikke This is suicide å finne på albumet. Dette er eksperimentell rock på sitt aller beste. Utrolig fengende, spennende og ikke minst har vokalist Ådne en flott stemme.

4. Je veux te voir– Yelle
«Cuizinier avec ton petit sexe entoure de poils roux
Je narrive pas a croire que tu puisses croire quon veuille de toi» slik begynner denne franske godlåten. Jeg skjønner ikke et ord som blir sagt (noen universelle ord får jeg dog alltids med meg,) men utrolig kult er det likevel. Jeg er ekstremt opptatt av tekst; teit tekst=teit låt, derfor er det kanskje like greit at jeg ikke forstår? Denne låten står høyt på min liste over gladlåter. Go Yelle!

5. Friday I’m in love – The cure
Så til en klassiker. Jeg tror ikke denne låten trenger noen videre introduksjon. Har du ikke hørt den? Skam deg.

6. Funky Way– Nora Noor
Nora Noor’s siste album Soul deep, klarte å høste en velfortjent sekser av VG’s musikkanmelder Stain Fjelldal i fjor. Funky way er etter min mening albumets beste spor. Fantastiske vokalprestasjoner og et variert spekter av instrumenter, er noe av det låten har å by på. Jeg vil våge å si at Noor er en av de beste sangerene i landet; snakk om å ha stemmekontroll. Fantastisk, fantastisk!

7. Happy up here– Røyksopp.
Happy up here har reddet meg hver gang humøret har blitt dratt ned på bånn. Dette er en gladlåt i et nøtteskall! Ikke siden «Eple,» har Røyksopp produsert en så god instrumental låt. Hurra for spennende elektronika!

8. Don’t give up– The Noisettes.

De engelske indierockerne i Noisettes har med låten Don’t give up, dratt meg med i fanklubben ( ikke bokstavlig talt, da.) Låten er ekstremt energisk og fengende med sine kule, men enkle bassganger og gitarriff. Vokalist Shingai må også nevnes, da hun har en særegenhet over stemmen jeg ikke har hørt andre steder.

Bildekilde: Stuart Leech

Skrevet av Ulrikke/ askforanswers.nu

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul