Musikkfavoritter i september

Femelle har plukket ut åtte septemberfavoritter som holder deg gående hele måneden mens grønt skifter til gult og rødt.

Nedenfor er en liste med noen gamle godlåter, men også noen store favoritter fra de siste månedene.

1. Hold you in my arms – Ray LaMontagne
Denne amerikaneren er aktuell med nytt album i disse dager, men mange fikk øynene opp for han allerede i 2007 da låta «Hold you in my arms» ble brukt i en episode av tv-serien Grey’s Anatomy. Småmelankolsk høstmusikk som lokker frem lysten til å krype under et teppe med en varm kopp te.

2. The Sun always shines on TV – A-ha
Superbandet A-ha er i ferd med å pakke sammen utstyret for godt, men sier farvel til fansen med stil. Denne sommeren har de allerede delt ut velfortjente millioner til fremadstormende musikkolleger, og sparket i gang avskjeds-turnèen. Har du ikke billetter til en av avskjedskonsertene, kan du allikevel minnes 80-tallet på egenhånd. «The Sun always shines on TV» er en tidløs og energisk låt som gjør seg perfekt til trening.

3. Billionare – Travie McCoy
Rapperen Travie McCoy har blitt et velkjent navn for mange etter at han suste inn på hitlistene med monstersuksessen Billionare. Kanskje ikke så merkelig at låta gjør seg like bra på treningssenteret som på dansegulvet når hiphop-kollektivet hans heter Gym Class Heroes?

4. Dancing on my Own – Robyn
Svenske Robyn har bare vært overalt denne sommeren, og «Dancing on my Own» har fått mye spilletid på landets radiokanaler. Velfortjent er det også, for Robyn ligger slett ikke på latsiden selv om sommeren har vært fruktbar. Hennes siste album valgte hun like greit å lansere som en triologi. Tre fulle album altså, i løpet av ett eneste år. Robyn flommer visst over av energi, og det gjør musikken hennes også.

5. How to save a life – The Fray
Okei da, The Fray er kanskje popmusikkens sippekonger, men høsten er tross alt den rette tida for å sitte inne og se regnet piske mot ruta mens man tenker på alt man skulle gjort i sommer som man aldri fikk gjort. Det er lov å være litt småsutrete når man innser at sommeren er slutt, og «How to save a life» er den perfekte låta å sutre til.

6. Cigarettes – Russian Red
Det er merkverdig at ikke flere har fått øynene opp for spanske Russian Red, eller Lourdes Hernández som hun egentlig heter. Hun beveger seg i spenningspunktet mellom Cyndi Lauper, Joanna Newsom og vår egen Ane Brun. Visesanger med masse sjarm og energi, særegen engelskuttale og fengende låter.

7. Try Sleeping with a broken Heart – Alicia Keys
Alicia Keys har med «Try Sleeping with a broken Heart» laget en superballade! Det låter litt 90-talls, kalde synther og minimalisme, men med en stemme så varm som Alicias trenger man egentlig ikke stort mer. Får deg helskinnet gjennom kalde septemberkvelder.

8. California Gurls – Katy Perry
Selv om det regner og du må bytte ut sandaler med gummistøvler, er det ingen grunn til å pakke vekk smilet. Drøm deg bort til California med Kate Perry og dans problemene bort med «California Gurls»Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

En kommentar om “Musikkfavoritter i september

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul