Når band slår gjennom via serier

Å slå gjennom, kan være som å lete etter en nål i en høyståkk. Det er dermed ikke uten grunn at å få musikken sin med i tv-serier, blir sett på som en fantastisk mulighet.

Det store spørsmålet står fremdeles sterkt: husker vi musikken eller husker vi serien?

One Tree Hill
En velkjent serie for mange, er One Tree Hill. Serien går på TVNorge, og handler om hvordan det er å vokse opp, samt kjærlighet og intriger. Mannen bak den fengende introen, er Gavin Degraw. Etter første sesong med One Tree Hill, oppnådde både serien og artisten stor suksess. Gavin Degraw ble plutselig en stor artist, mye takket være den populære serien, men visste du at den talentfulle artisten kom ut med nytt album i 2009, kalt Free?

True Blood
True Blood ble en populær serie fra dag en. Den er basert på bøkene The Southern Vampire Mysteries av Charlaine Harris. Serien handler om en hverdag hvor vampyrer og mennesker lever ved siden av hverandre. Kjenningsmelodien Bad Things av Jace Everett, fikk raskt en stor popularitet. Everett er en amerikansk countryartist som fikk platekontrakt i 2005, og fire år senere mottok han en pris hos Broadcast Music Incorparated for kjenningsmelodien til True Blood. Artisten ga ut sitt tredjealbum, Red Revelations, på nytt samme år. Har du hørt på musikken til Jace Everett, bortsett fra True Blood?

House
Den istrumentale versjonen av Massive Attack sin Teardrop, er å finne hos den kjente serien House M.D. Serien handler om en lege ved navn Gregory House. Han er avhengig av smertestillende og er spekket med herlig sarkastisk humor. Massive Attack, som er en britisk duo med eksperimentell musikk, og deres sang, Teardrop, ligger ikke så overraskende som deres mest populære sang på Spotify. Bandet vil lage musikk som unngår det åpenbare. De ga ut senest i år et nytt album, Heligoland.

CSI: New York
CSI: New York er en amerikansk serie om kriminaletterforskere i New York. Serien startet i 2004, etter stor suksess med CSI. I motsetning til de andre seriene, er denne kjent for å være mørkere og mer blodig. Kjenningsmelodien til CSI:New York heter Baba O’Riley og er laget av The Who. Det engelske rockebandet har spilt seg inn i hjertene til mange, men de har faktisk aldri hatt noen listetop i England. The Who ble til i 1962, og har gjennom årene gitt ut 13 album. De har også kjenningsmelodien til alle CSI-seriene.

Artistene og bandene er dyktige, og har blitt valgt ut til seriene for en grunn. Med slike populære serier, er det ikke rart at sangene også blir kjent.

Så nå spør vi dere, lesere: Når du hører kjenningsmelodien til disse kjente seriene, er det artisten/bandet du tenker på, eller serien?

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

9 kommentarer om “Når band slår gjennom via serier

  1. Nå vil jeg ikke akkurat tørre å påstå at the Who slo gjennom via serien (CSI) de fikk bare en videre lyttegruppe. Istedenfor er vell kjenningsmelodien til The O.C et godt eksempel hvor Phantom Planet spilte introen på et band som har slått gjennom på grunn av en tv-serie :)

  2. Massive Attack lager trip hop, og jeg tenker på musikken når jeg hører Teardrop, og ikke House. På de andre tenker jeg nok på serien :)

    Men ja, trip hop er sjangeren i mitt hjarte <3

  3. The Who har vel alle introene til CSI, og har vel ikke akkurat slått gjennom tv-serien. Så blir litt feil å ta de under band som slår gjennom via serier. Det samme med Massive Attack.

  4. Enig med Marte Amanda. The Who var store nok før C.S.I, så de trenger nok ikke takke for suksessen. At de fikk noen nye lytter ja, men ikke mer enn det.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul