Oppsummering av Hove 2010

Nok en Hovefestival er over, og tusenvis av slitne festivaldeltakere, frivillige og pressefolk ligger langflate med minner og historier for resten av livet.

Uansett om du var en del av det eller ikke, får du hele uken oppsummert her hos Femelle.


Tirsdag formiddag åpnet festivalområdet, og Norges største festival var i gang. Dette var også dagen da Hovefestivalen satt ny besøksrekord med nesten 20.000 publikummere på området. Aldri har så mange mennesker stått på gressletten foran Hovescenen, og det var neppe noen som gikk fra konsertene skuffet, for på scenen stod blandt annet «Paramore» og «Muse». Skal jeg trekke ut et av Hoves høydepunkter blir det helt klart tirsdagens «Muse», for headlinerne de neste dagene kunne ikke engang måle seg med britene. Fra tidlig formiddag satt fans foran gjerdet og ventet med «MUSE» skrevet med sprittusj og eyeliner over hele kroppen. Og bandet skuffet ikke, for med slager på slager og et lys- og lasershow uten like, vekket de følelser hos de aller fleste i sommermørket. Verre ble det heller ikke da australske «Empire Of The Sun» hadde tidenes show på amfiscenen et par minutter over midnatt.

Forventningene til onsdagens program var minst like høye som tirsdagens. Ved middagstider entret «Two Door Cinema Club, et band de fleste har et relativt nytt forhold til. Med et smil om munn og en kald øl i hånden var det flere enn forventet som tok turen til amfiscenen for å få med seg amerikanske «A Day To Remember og årets festivals første moshpit i sanden. Og for undertegnede var «Biffy Clyro dagens høydepunkt, med låt på låt som bare blåste meg avgårde i den stekende solen. Foran Hovescenen var det både fans i bandmerch og totalt uinteresserte, men iløpet av timen de spilte vervet de nok en hel del nye fans. En time senere og litt skriking på amfiscenen stod plutselig fire av verdens største rockere i det nye bandet «The Crooked Vultures på scenen, men merkelig nok foran et heller skrantent og lite livlig publikum. Allikevel ble mine forventninger for onsdagens program oppfyllt, selv om mange fikk oppleve at det virkelig blir kaldt på Tromøya etter solnedgang og en hel dag i solsteken.

Etter to helt fantastiske dager på Hove med perfekt vær, godt humør og bra konserter kom torsdagen. For all del, en dag på Hove er bra uansett, men torsdagens lineup var bare ikke like storslagen som ellers. Det ble god tid til å puste litt og slikke litt sol mellom konsertene, og det var virkelig ikke verst. Som en liten outsider fra hva som skjedde på både Hovescenen og amfi, lagde «The Antlers god stemning i teltet for dem som hverken skriker seg hese eller digger i takt til litt rap på festival. Dagens hovedattraksjon, «Massive Attack, skuffet nok mange. Allikevel var ikke stemningen å klage på da «Teardrop» runget utover i solnedgangen. Helt til slutt, og altfor sent, stod «Julian Casablancas på amfi foran hylende fans og en litt større prosentdel skeptikere.

Og så kom fredagen snikende med overskyet himmel. Til alles glede forsvant skyene og gjorde festivalens siste dag minst like varm som de tre forrige dagene. Norske «Pony The Pirate og New Yorkerne «The Drums varmet opp et feststemt Hovepublikum før «Lars Vaular gikk på amfiscenen (uten solbrillar på!). En time senere stod sjarmerende «Vampire Weekend på Hovescenen og fikk alt fra indiekids til hiphopperne til å danse i ettermiddagssolen. Det var nok mange som ble skuffet da nyheten om at Drake avlyste konserten, men personlig hadde jeg nok ikke tatt turen til amfi om han var der. Heldigvis for meg, og tydeligvis tusenvis av andre, var det gullguttene i «Karpe Diem som tok over showet og viste hele publikumsmassen hvordan man har det gøy. Og morroa varte gjennom hele «Arcade Fire som ba om å få komme tilbake til Hove etter sist de var der. Det kan vel alle Hovefans forstå seg på. Litt forsinket og godt over midnatt sørget «Pendulum for å lokke frem de siste kreftene hos et slitent, men feststemt publikum.

Hva skal man si når alt er over? Det er umulig å gi festivalen i seg selv et terningkast. Noe har vært fantastisk, noe mindre fantastisk. Allikevel blir det aldri dårlig. Værgudene har vært i overkant medgjørlige og sørget for en perfekt uke på Sørlandet med noen av verdens største band, nye bekjentskaper og gress mellom tærne.

Konklusjonen får bli så mange tomler opp som mulig og en anbefaling: ta turen til Hovefestivalen 2011. Det er bare litt over 350 dager igjen.
Fotograf: Madeleine D. Bergsjø

Skrevet av: Madeleine

Madeleine D. Bergsjø er en 19 år gammel kommende journaliststudent. Ved siden av heltidsjobb i fotobutikk, blogger hun på sin personlige blogg mmaddiiee.com mens hun også prøver å holde orden på livet sitt. De største interessene er musikk, konserter, fotografi og skriverier. På femelle skriver hun om alt mellom himmel og jord.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul