Pleietips for langt og tykt hår

Vi har alle lyst på det perfekte håret, men det føles kanskje som en evig kamp å få til? Forhåpentligvis vil disse fem rådene hjelpe deg litt på vei.

1. Kjøp ordentlig frisørsjampo og balsam.
Ja, det er vel kanskje litt dyrt, men det er også en grunn til det – Den hjelper faktisk håret ditt! Invester i litt dyrere sjampo og balsam hos friøsren og du vil ikke angre. Gode merker som kan kjøpes hos frisøren er blant annet Alterna, Kerastase, Sebastian og RedKen. Et godt tips er å vaske håret med sjampoo to ganger før du har i balsam.

2. Utnytt balsamen hundre prosent.
Kam gjennom håret ditt mens balsamen fortsatt er i håret. Det beste er å bruke en bred tannkam og gre gjennom hele veldig forsiktig. Ikke gre for hardt, da håret blir svakere når det er vått. Start med endene og kam jobb deg opp til røttene. Når du er ferdig vrir du rundt håret og fortsetter å dusje. Dette hjelper veldig om du sliter med tykt flokete hår.

3. Skyll med lunkent/kaldt vann.
Mange eksperter mener det er best å skylle ut balsamen med lunkent/kaldt vann, da det hjelper til med å lukke skjellagene. Dette vil gi deg mer glansfullt hår.

3. La det lufttørke.
Det aller beste for håret er å la det lufttørke. Som alle vet skader varme styling som føner og glattetang håret, så prøv å unngå dette om du kan.

4. Kur håret en gang i uken.
For å virkelig gi håret det lille ekstra, så bør du gi det en god hårkur minst en gang i uken. Tykt, langt hår trenger en dyp og kraftig kur som styrker, beskytter og revitaliserer håret, så sørg for å gi det den pleien det har behov for! Finn deg en god hårkur (frisøren din kan anbefale den rette for deg), påfør den i håndkletørt hår, kaste et varmt håndkle rundt håret, og slapp av i 10 – 12 minutter, og avslutt med å skylle ut. Du vil uten tvil kjenne forskjell!

5. Gi håret ekstra glød med spray.
Shine spray har blitt veldig populært og kan brukes daglig for å gjøre håret ditt mer glansfult og skinnende. Sørg for å ikke ta på for mye, da det fort kan gi motsatt resultat og bli seende tungt og fett ut. Vi kan anbefale blant annet GHD Shining Serum.

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Reidun Beate S. Hagen

26 år gammel gründer og alenemamma fra Trondheimsområdet.

En kommentar om “Pleietips for langt og tykt hår

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul