Säkert og visst!

Godt driv, glimrende tekster og upretensiøs tilnærming til popformatet. Svenske Annika Norlin er klar med andreplata til sitt sideprosjekt Säkert!

Å lage god popmusikk handler sjelden om å finne opp kruttet på nytt. Tvert i mot handler det stort sett om å gjøre en gjenkjennelig popmal så interessant som mulig for lytteren uten å gå på kompromiss med popformatet.

Annika Norlin har gjennom en årrekke vist at hun behersker denne kunsten ut til fingertuppene under sitt engelskspråkige artistnavn Hello Saferide. Akkurat nå er andreplaten til hennes svenskspråklige sideprosjekt Säkert! ute i butikkene. Plata heter «Faceit», og levner liten tvil om at Annika Norlin opererer trygt i popformatet uavhengig av språk.

Det er noe unektelig dagbokaktig over Faceit, som Norlin har valgt å kalle albumet denne gangen. Tekstene dreier seg om det nære, det enkle og det hverdagslige. Hun fremfører sine beskjeder på sjarmerende svensk og beveger seg glatt fra betraktninger om vær og vind til småfilosofiske utsagn om livets ubønnhørlige evne til å ture frem uavhengig av om man er klar for forandringer eller ikke. Hun gjør det med uanstrengt overbevisning, og har historier som er interessante å høre på.

Den musikalske innpakningen er lettfordøyelig, munter og likendes for de fleste. Der hvor Hello Saferide låter mer lo-fi med sine enkle håndklapp og indieinspirerte hornarrangementer, er Säkert! som skreddersydd for radio og utilslørt i sin åpenbare tilhørighet til popsjangeren. Det er det absolutt ingen skam i, for Annika Nordin er en mester i å gjøre popmusikken både interessant og smart. Men skal man være pirkete er det litt kjedelig at hun tidvis velger å være noe pregløs når hun åpenbart har masse å melde.

Litt svak identitet til tross, det finnes øyeblikk på plata når bare alt stemmer. Låten «När du dör» er et absolutt høydepunkt. Her forlater hun det bekymringsløse drivet som kjennetegner flesteparten av låtene, og tillater seg å vise en sårbar og naken side. Vakkert!

Terningkast: 5

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul