Se lyst på livet.

«Smil til verden, og verden smiler til deg» er det noe som heter. Dette kan til tider være enklere sagt enn gjort. Hvorfor skal vi gå rundt og smile til tilfeldige mennesker? Hvorfor skal vi koste på oss å tenke positivt hvis det eneste man møter er motbakke etter motbakke, uansett hva det kommer til i livet? Det er på mange måter lettere å gå rundt i en negativ tåke enn å måtte gjøre en ørliten innsats for å ha det bra med seg selv og andre mennesker.

Å være en optimist har mange fordeler og de fleste har en optimist gjemt inni seg et eller annet sted. Det gjelder bare å finne frem til dette beryktede vesenet. Har man først klart å finne det så skal det mye til før man blir kvitt det. Tenk å møte nye utfordringer med positiv holdning, istedet for en tankegang som gjør hele utfordringen ti ganger verre. Tenk å kunne være så positiv at man vet ting kommer til å ordne seg på et eller annet vis, uansett. Tenk å kunne bli kjent med mennesker man kanskje ikke ellers ville ha blitt kjent med, nettopp fordi man har en positiv innstilling til nye mennesker. Så hvordan blir man egentlig en av disse evige optimistene som løper rundt som små soler der ute i verden?

Det vil være en lur ting å endre tankegang. Se på utfordringer som en måte å lære på. Da sitter man alltid igjen med noe, uansett om det går bra eller dårlig. Man blir alltid en erfaring rikere, og det er utelukkende positivt. Å være blid og positiv i hverdagen vil også gi deg mange fordeler. Smil til mennesker du møter, si «Hei» hvis du får kontakt, vær blid til personen bak kassa der du handler. Det at akkurat du tok deg tid til å si hei og smile kan gjøre dagen veldig mye bedre for vedkommende, i tillegg til at du kommer til å føle deg bra selv. Det er en vinn-vinn situasjon.

Vær fornøyd med den du er og smil til deg selv i speilet. Det finnes bare en av deg og det er ingen grunn til å være misfornøyd med akkurat det. Ved å ha en positiv holdning vil du komme til å oppdage at mennesker trår til når du trenger det. Muligheter kan åpenbare seg på måter du ikke hadde tenkt på tidligere. Hvis du er av den typen som synes livet gir deg sitroner dag etter dag, så finn da frem optimisten i deg. Den finnes der inne ett sted – og husk at det er i motbakker det går oppover!

Skrevet av Tone Brustuen.
Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Gjesteskribent

Gjesteskribent blir brukt som automatisk forfatter når det er talentfulle bloggere som skriver gjesteartikler for oss. Skribentens navn og bloggurl står opplyst i artikkelen ovenfor.

2 kommentarer om “Se lyst på livet.

  1. Veldig god inspirasjon! Jeg skal ut på tur i skogen i tre dager med skolen nå, har gruet meg i flere måneder, for er ikke akkurat noen fan av telting, padling, mygg og sopp. Skal prøve å bruke det dere skrev her, så kanskje det faktisk blir gøy!

  2. Hm, jeg er helt enig, men det er sykt vanskelig spør du meg. Hvorfor se positivt på livet når alt går i motbakke hele tiden som du sa, det er ikke lett det. Jeg lever daglig som psykisk syk, depresjoner og angst er vel det som går mest og selvmordstanker ut av det ganske ofte. Jeg klarer ikke å se så lyst på ting, det er vanskelig, og er ofte derfor veldig langt nede. Men altså det du sitter å skriver er jo helt riktig, men noen klarer det bedre, andre ikke. Jeg skulle virkelig ønske jeg var en optimist som kunne gå rundt og se lyst på ting hele tiden..!

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul