Sjokolademuffins med Coca-cola

Dette er en sjokolademuffins ulik de andre du har laget. Den inneholder faktisk Coca-Cola.

Du vil kanskje grynte litt på nesen og si «Coca-cola i muffins?!» Ja, kjære leser, Coca-Cola i muffinsrøren! Vi lover deg at dette vil bli en suksess. Om du ikke allerede har prøvd, så test ut denne fantastiske oppskriften. Når vi sier Coca-cola, så mener vi Coca-cola. La Pepsi-Max flasken få bli igjen på butikken.

Ingredienser:
250 gr smør
4 ss kakao
2 store egg
3,5 dl cola
1 ts vanilje essens
1 ts bakepulver
5 dl sukker
5 dl hvetemel
1/2 ts kanel

Hvordan gå frem:
Hent den største kjelen du har, og smelt smøret i denne. Tilsett kakao og Cola. Pass godt på her, da colaen fort kan bruse til enorme mengder. Gi blandingen et oppkok før du tar den av varmen og lar den avkjøles.
Pisk deretter inn egg, vaniljeessens, bakepulver og kanel.

Fyll muffinsformene en tredjedel fulle. Legg så en oreo oppi muffinsen. Deretter fyller du en lik mengde muffinsrøre over oreoen.

LES OGSÅ: Herlige champagnemuffins

Glasur:
220 gr smør (romtemperatur)
2 kopper melis
2 Junior Mints (kan kjøpes hos Deli DeLuca. After Eight kan også brukes)

Smelt sjokoladen, men husk å vær forsiktig. Ingenting er verre enn brent sjokolade! Sett de til sides og visp smør og melis sammen til det blir fluffy. Når sjokoladen er blitt litt kaldere, blander du dette sammens med smøret og sukkeret. Om sjokoladen er for varm, vil smøret også smelte. Vær derfor tålmodig og vent til det blir lunkent før du gjøre dette!

Inspirert av bakeitinacake.com
Bildekilde: Fotografert av Siv K. Berg

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

9 kommentarer om “Sjokolademuffins med Coca-cola

  1. Jeg syns dette virker som noen supre muffins, spenndende. Jeg holder på å lage dem nå, røra smaker hvertfall godt. Men syns det var en litt ufullstendig oppskrift da det ikke står når man skal ha i sukker og mel i røra, eller hvordan, f.eks sikte inn melet for å gi mer luft? Som flere andre her så savner jeg temperatur og tid på steking, men regner med det er som mange andre og prøver meg på 175-180 grader i 20 min. Gleder me til resultatet :)

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul