Skvær opp med venninnen din!

Få ting er verre enn å krangle med en god venn. Heldigvis er det mulig å ordne opp ved hjelp av kompromiss, kjærlighet og massevis av tålmodighet. Femelle hjelper deg i gang.

Oppsøk personen
Alle forhold opplever uenigheter, enten det er med foreldrene, kjæresten eller sjefen. Det eneste som er bra med en krangel er at før eller siden må den ta slutt og forhåpentligvis kommer dere sterkere ut av det. Det er viktig å vite hvordan man raskt kan ende en konflikt så begge parter kan bli kvitt negativiteten og gå videre. Første skritt er å oppsøke personen når du vet hun har tid og er alene. Da er det vanskeligere å unngå samtalen og umulig å legge på.

Åpent sinn
Det er viktig å møte hun med et åpent sinn, for det kan være mange grunner til at hun har oppført seg som hun har gjort. Tenk godt over hva du skal si; hvorfor du er såret, hvorfor du tror hun er såret og hvordan dere kan løse konflikten. Vis at du forstår hennes side av saken; hvis hun opplever forståelse vil hun trolig være mer villig til å komme til enighet.

Ha tålmodighet
Diskuter problemet og smør deg med tålmodighet. Bruk tiden du trenger til å forklare hvordan du føler det, men husk å la henne få gjøre det samme. Det skal være mer et forum enn en debatt, hvor dere kan utveksle følelser, tanker og meninger.

Vis respekt
Det er ingen grunn til å være frekk, så gjør ditt beste med å avslutte krangelen på en høflig måte. Prøv å finne en løsning ved å møte hverandre på midten. Fortell henne hva som fungerer for deg og hva som er best for at vennskapet skal bestå. Det er viktig at dere respekterer hverandre så ikke kast ut ting du vil endre ved deg selv som du vet at du ikke kommer til å gjøre.

Si unnskyld
Forklar henne hvorfor oppførselen hennes gjorde deg opprørt, det er lettere å tilgi når du vet at hun har forstått grunnen til at du reagerte som du gjorde. Gi hverandre en ærlig og troverdig unnskyldning og tenk på de gode sidene ved vennskapet deres. Det er viktig å lytte etter man har sagt unnskyld og gi motparten tid til å svare. Hvis hun ikke sier unnskyld, aksepter at hun ikke er klar for det helt enda, men hvis hun aldri sier unnskyld, burde du kanskje vurdere om vennskapet er verdt å kjempe for.

Gi hverandre en klem
Avslutt med en klem som et tegn på at problemet er løst og bli enige om en dag dere kan gjøre noe koselig sammen. Husk at det tar tid å bygge opp tilliten i et vennskap igjen, men nå som begge vet hva den andre føler er sjansen stor for at vennskapet kommer styrket ut av krangelen!

Bildekilde: Bulls Press

Skrevet av: Cecilie

Cecilie Sandbu er 23 år fra Oslo og har studert journalistikk på Mediehøgskolen Gimlekollen. Når hun ikke skriver for femelle.no studerer hun medievitenskap på Uio og jobber med barn. Cecilie har en lidenskap for foto og flytter derfor til New York til høsten for å studere fotojournalistikk.

3 kommentarer om “Skvær opp med venninnen din!

  1. Ikke alle uoverensstemmelser bør nødvendigvis ordnes opp i. Det kan under slike omstendigheter vise seg at «vennen» din ikke er den du trodde hun/han var. Om folk utøver litt mer kritisk sans vil dem gjerne se at enkelte rundt dem virkelig ikke er med på og berike livet men tvert imot heller trekker kvaliteten ned. Og man bør da ikke tilgi kun for å bevare «vennskapet» og holde seg innenfor komfortsonen. Ikke alt i livet bør møtes med et kompromiss.

    Det er mye fisk i havet, and everybody is expendable.

  2. Hannkatt1: Dette er jo en artikkel for de som ØNSKER å skvære opp med venninnen sin da. Hvis man ikke ønsker det, så er det jo heller ikke noe poeng. :P

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul