Slik takler du skuffelser

Livet består av både oppturer og nedturer, og iblant kan det være vanskelig å komme seg gjennom livets skuffelser. Her er noen tips til hvordan du kan takle de bedre.

– Reflekter. Tenk over omfanget av skuffelsen. Gikk du nettopp glipp av drømmejobben, eller tapte favorittlaget ditt i fotball? Tenk over hvor stor betydning skuffelsen har på deg og din hverdag, for så å takle den deretter.

– Tell til ti. Hvis sjefen kjefter på deg, eller en venn nettopp skuffet deg, er det lett å spy ut kommentarer du angrer på i ettertid. Ta deg heller litt pusterom, gå gjerne ut av situasjonen, tell til ti, og kom tilbake igjen, litt roligere og mer behersket. Det gjør ingen godt å si ting man angrer på.

– Behersk følelsene. Denne kan være veldig vanskelig, avhengig av hva skuffelsen er. Dumpet nettopp kjæresten deg for ei som hadde litt større pupper, kan kommentarene hagle på, av det uvennlige slaget. Prøv å la det prelle av huden, ikke ta det inn og gjør noe du kommer til å angre på. Prøv å ha litt avstand til det, hold hodet kaldt, og la det synke inn.

– Kutt selvmedlidenheten. Er du av typen som setter deg ned med en isboks og en skje, og en grinefilm på tv når verden går mot deg? Bryt mønsteret, og slutt med unødvendig medlidenhet! Greit nok at venninnen din såret deg, men trenger du å grave deg ned av den grunn? Ha hodet hevet, smil deg gjennom det, og vær sterk!

– Snakk om det. Hvis venninnen din røpte tidenes hemmelighet om deg til resten av vennegjengen, kan det hjelpe litt å lette på trykket til en venn. Det du må passe på er at lytteren bør være en som kan hjelpe deg gjennom det, og som ikke dyrker skuffelsen i deg!

– Skuffet over deg selv? Denne er vond, og utrolig ødeleggende. Det gjelder å elske seg selv for det man er verdt, og ikke henge seg opp i bagateller. Greit nok, så gikk ikke matteprøven så bra som forventet, men så lenge du gjorde ditt beste, er det mer enn bra nok.

– Se det positive. Når skuffelsen er der, sett deg ned og tenk. Kom det noe godt ut av dette? Hva lærte jeg av dette? Finn minst 3 positive ting som kom ut av hendelsen, å ta det med deg videre. For hver skuffelse lærer du, og lærdom er en viktig del av livet. Kanskje det du nettopp lærte hindrer deg i å befinne deg i samme situasjon senere?

Selvfølgelig kan det være godt å grave seg litt ned etter en skuffelse, men ikke la det være en vane. Sett deg ned med en isboks, men ikke for å grine, men for å feire at du har kommet deg gjennom det med en ny erfaring, og forhåpentligvis fått litt ny lærdom. Og husk, når en dør lukkes, åpnes en annen!

Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Marlene

Marlene er 19 år og bor i Kristiansund sammen med kjæresten sin, og hunden deres. Hun liker å skrive om mye forskjellig, fra mote, tips og matretter, til litt dypere saker. Hun blogger på http://marlene92.blogg.no, hvor hun skriver om alt som faller seg inn.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul