Slik unngår du forkjølelse

Nå er høsten her, og den kom desverre skammelig fort.

De fleste gruer seg allerede til høstens mange og lange forkjølelser, men les disse enkle tipsene, ta de til deg, så unngår du etter all sannsynlighet undødvendig mange forkjølelser denne høsten.

Vitaminer og mineraler
Kosttilskudd er en viktig ingrediens i et sterkt immunforsvar, og med riktig mengde og daglige doseringer hjelper du kroppen å forsvare seg mot høstens og vinterens mange utfordringer. Optimun har et nøye tilpasset innhold av vitaminer og mineraler slik at immunforsvaret styrkes på en optimal måte. Produktet selges i helsekostbutikker, og kan også kjøpes her.

Riktig bekledning
”Fashion first”. Ja, hvor mange gange har vi ikke hørt det, og sagt det. Men er det så lurt? Kanskje ikke. Når du kjenner den kalde og lunefulle høstlufta kommer sigende, kan det være smart å plassere de åpne skoene innerst i skapet, og gå til innkjøp av en litt tykkere jakke. Selv om det ikke er kjempekaldt enda, kan det også være en idé å dekke seg litt mer til i halsen. Høstlufta er tross alt skarp.

Ikke del flasker med noen
Selv om du ikke er forkjølet enda, er det garantert mange rundt deg som er det. Kanskje har du et sterkt immunforsvar, men det er ikke noe poeng i å tirre en forkjølels mer enn nødvendig. Å drikke av andres flasker er en av de enkleste måten å dra på seg bakterier og forkjølelser av ulike slag.

Vær nøye med håndvask
Uansett hvor du beveger deg, og hvor du tar, finnes det ulike smitteområder og smittekilder. Vær derfor nøye med å vaske hendene etter du har vært ute, hjemme hos andre, håndhilst på noen etc. Hendene er over alt, og er derfor ekstremt utsatt for bakterier. Ha gjerne med deg en liten flaske desinfisering i veska.

Når katta først er ute av sekken..
Hvis du først er blitt forkjølet, gjør ditt ytterste for å ikke være en ekstrem smittekilde selv. Vær nøye med å holde deg godt for munnen når du hoster eller nyser. Og for all del, ikke bruk håndflatene, men bruk albuen. På den måten unngår du å legge igjen bakterier på dørhåndtak og andre gjenstander på vei bort til vasken.Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Charlotte Olsen

Charlotte er ei livsglad jente på 20 år som bor i Oslo og studerer markedsføring. Hun er glad i å skrive, og målet er å starte sitt eget magasin for kvinner en gang i fremtiden. I mellomtiden deler hun gjerne sine tips og gode råd på Femelle.no og på bloggen, charlotte.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul