Slik unngår du musikktørke

Det er en fullstendig stillhet i rommet. Ingen nye spillelister på Spotify, ingen nye sanger på ipoden. Musikktørke er noe vi alle opplever fra en tid til annen, men her er noen enkle tips for å komme seg videre.

Lydverket
Det ble store oppstyr da NRK vurderte å legge ned lydverket. Men fansen protesterte høyt, og lydverket fikk leve videre. TVprogrammet tar for seg musikk, med programleder Asbjørn Slettemark som serverer bra kvalitet hver uke. Lydverket kommer også som radioprogram, med Ruben Gran på P3. Slettemark og Gran oppdaterer seerne på ny musikk, nyheter og andre begivenheter innen musikk. I tillegg til dette kommer det også intervju og konserter fra musikere.

Lydverket har sendetid hos NRK2 hver torsdag kl. 21.30. Du kan høre lydverket på radio mandag til torsdag kl. 20.00-21.00.

Spotify
Nå til dags er det svært få som ikke har hørt om Spotify. Det gode med Spotify, er at du nå kan snoke gjennom spillelistene til vennene dine. Du finner guilty pleasures, ny musikk og mange sanger du ikke har hørt før. Dette er en veldig enkel, men til tider tidkrevende prosess. Om du er lei av å se på dine venners spillelister, finnes det fremdeles håp. Spotify har lansert en egen side hvor folk kan legge ut deres spillelister. I tillegg til dette, kan du også se Related Artists på Spotify. Dette gjør du ved å enkelt klikke deg inn på et band du allerede liker. Så trykker du på «related artists» oppe til høyre. Dette gjør at du kan se hvilke artister som ligner, eller er i samme sjanger som bandet du nettopp var inne på.

Spillelister fra Spotify blir lagt ut her: http://sharemyplaylists.com/

Urørt
Urørt er et nettsted drevet av NRK. Her publiserer usignerte artister sangene sine, som du deretter kan høre på og ofte laste ned gratis. Det kan være enormt mye å lete igjennom, men Urørt har topplister og ukas band, som gjør det lettere å finne kvalitetsmusikk. Det er mange skjulte skatter på Urørt, og er absolutt verdt å bruke litt tid på å lete gjennom. Svært mange gode musikere har slått gjennom etter å blitt utnevnt til «årets urørtartist», blant andre The Pink Robots, Pony the Pirate og Matias Tellez. Urørt kan du besøke her: http://nrk.no/urort/

The Hype Machine
Hypem, eller The Hype Machine, er et nettsted som oppdaterer seg på musikkbloggere (som er valgt ut av Hypem). Her blir det viderformidlet hva musikkbloggerne hører på og hvilken musikk de skriver om. Dette er et veldig spennende nettsted, da det er bare utvalgte musikkbloggere som får sine ord med i spillet. Alt i alt er det en ypperlig måte å holde seg oppdatert på musikk som ikke alle andre vet om enda.

The Hype Machine kan du besøke her: http://hypem.com/

Bilboard
Billboard er listemusikk fokusert på USA. I bunn og grunn er det samme opplegg som VGlista, men av mye større omfang. Her tar de for seg ulike sjangere, og du kan velge om du vil se topplisten for en bestemt sjanger eller alle sjangre kombinert. Det bærer selvsagt preg over å være topplister, så du finner sjeldent skjulte skatter. Listemusikk i seg selv trenger ikke å være en negativ ting, så denne siden anbefales om du er ute etter en enkel måte å finne populære band i de sjangerene du liker.

Nettsiden kan du besøke her: http://www.billboard.com

LastFM
Etter at du oppdager LastFM, kommer du til å bli hekta. Det er et genialt nettsted som tar statistikk fra Itunes og Ipoden din, slik at du ser hvilke artister du hører mest på, hvilke sanger som blir spilt av oftest og mye, mye mer. Her får du også se Related Artists, slik som på Spotify. I tillegg til dette, får du også radio der du kan velge å høre musikk fra bare en artist, en spesiell sjanger og mye mer.

Om ikke dette skulle være nok til å overbevise deg om å besøke LastFM, så får du også gratis musikkfiler i ny og ned. LastFM er en gratis tjeneste, men du kan oppgradere til et bedre tilbud ved å betale en måndespris.

LastFM kan du besøke her: http://www.last.fm/

Q
Q er et britisk musikkblad av særklasse. De kommer alltid med massevis av anmeldelser for nye plater, artister, serverer side opp og side ned med musikknytt og har som regel spennende intervjuobjektjer. Q holder seg oppdatert på det nyeste innenfor musikk, ofte med humoristiske innslag. Minuset ved bladet er at det er på engelsk og kan være litt i det dyreste laget for en student. Om du skulle være i England, er det et must å få med seg noen eksemplar av bladet, da det er bare en tredjedel av den norske prisen!Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul