Snik deg unna flyttestresset!

For de fleste av oss medfører flytting mye unødvendig stress. Noen vil bli ferdige med en gang og glemmer de viktigste tingene man må gjøre før flyttingen. Andre planlegger bedre, men ødelegger for seg selv ved å drøye ut tiden. Derfor føles alt som mas og stress som skjer i siste liten. Denne artikkelen skal være en simpel 1-2-3 guide for deg som er på flyttefot.

Adresseendring

Først og fremst bør du melde adresseendring hos posten og folkeregisteret. Dette kan man lett gjøre gjennom internett. Veldig greit å bli ferdig med dette før man begynner med selve flyttingen. Ring også rundt til alle du mottar faste regninger fra i måneden. De setter pris på å få en telefon fra deg istedenfor at regningene sendes i retur og du må betale purring. Husk å kontakte strømleverandøren din angående flytting.

Organisering

Mange dagligvarebutikker er medgjørlige og gir gjerne bort brukte pappesker. Du kan til og med inngå en liten avtale med din faste dagligvarebutikk, og de tar vare på pappeskene til du kommer og henter dem. Når du skal begynne å pakke ned ting, f. eks kjøkkenartikler, bør du merke eskene med navn på rom og innhold. Det kommer til å gjøre utpakkingen mye lettere og effektiv. Gjør deg ferdig med ett rom før du starter å pakke ned et annet.

Flyttehjelp

Å flytte innebærer en god del løfting og da sier det seg selv at du ikke kan gjøre alt på egenhånd. Spør i god tid i forveien om noen sterke menn kan hjelpe deg. Kanskje en bror, far, svoger eller venn? Hvis du er heldig kan det hende hele familien hjelper til. Hvor flott hadde det ikke vært om mamma hadde hjulpet deg å vaske ut den gamle leiligheten? Man skal ikke være redd for å spørre om hjelp!

Depositum og kontrakt

Noe som nesten alltid skjer ved flytting er pengetrøbbel. Ikke bare må du betale husleie, men i de fleste tilfeller forventes det at du skal betale depositum for 2-3 husleier. Da sier det seg selv at økonomien blir ganske trang den måneden. Noen kan til og med oppleve å måtte betale to husleier hvis man flytter inn i den nye leiligheten før oppsigelsestiden på den gamle fortsatt gjelder. Flytting er ofte en spontan handling, men hvis man planlegger godt rekker man å spare opp penger til et fremtidig depositum.

Nye abonnenter

Alle har vel blitt avhengige av tv og internett, og hvis leiligheten du flytter til ikke har det inkludert i husleien bør du få noen til å fikse dette for deg. Kontakt din nærmeste forhandler. Hos noen forretninger kan dette ta litt lengre tid, så hvis du så å si ikke klarer deg uten internett og tv bør du få ordnet det i god tid før innflytting.

Kjæledyr

Har du dyr som har behov for å gå fritt, anbefales det å slippe dyret løs med en gang man kommer. Har du katter, bør du ikke ha dem utendørs den første dagen. La dem venne seg til huset/leiligheten først. Du vil vel ikke risikere at katten din roter seg bort og ikke finner hjem igjen? Ha dem heller inn på et eget rom mens du pakker ut tingene dine.

Soverommet

Når du først har funnet den hjelpen du trenger, og har begynt å pakke ut, er det store sjanser for at utpakkingen kan ta lang tid. På forhånd kan du alltids re opp sengen på soverommet i tilfelle det blir så sent at du trenger en pause. Slike ting har det å drøye ut over natten. Da er det bedre å legge seg ned og hvile for så å starte med en frisk start om morgenen.

Nå ønsker jeg alle dere som er på flyttefot masse lykke til! Prøv å følge denne 1-2-3 guiden i stedet for å begynne å stresse og se på flyttingen som et stort mas. Se heller på det som å starte på nytt. Slapp av, planlegg og hold humøret oppe!

Skrevet av Reidun Beate S. Hagen
Bildekilde: http://cjamlog3.cjam.ca/

Skrevet av: Reidun Beate

Reidun Beate Hagen er en ambisiøs jente på 24 år. Hun er gründeren av Femelle Media. Samtidig jobber hun som hovedredaktør og sjef for alle nettsidene. På privaten er hun gift med Magnus og har en liten datter som heter Miley.

Les mer om hennes liv på http://reidunbeate.femelle.no.

2 kommentarer om “Snik deg unna flyttestresset!

  1. Når det gjelder katt, bør den være inne minst 2-3 UKER! :) Den trenger tid på å tilpasse seg lukter i sitt nye hjem. Ellers risikerer man at katten stikker av…
    Og når det gjelder TV-og internettabonnement er det best å ordne dette direkte hos leverandøren, ikke via forhandler.
    Bare ett par tips fra en som har flyttet en del ;D

  2. Flyttefrua: Og ha katten inne i 2-3 uker er skadelig for den, katter er vilde dyr som trenger frisk luft, ja de trenger og venne seg til luktene, men om du sperrer dem inne vil du risikere at de stikker av i skrekk. Jeg har selv 3 katter, og lar de alltid være inne i ca. 2-3 dager, det fungerer veldig fint, men det kommer også ann på om du har en «inne eller ute» katt.

    Veldig bra skrevet! Det er fint og få en liten guide, jeg har flyttet mye og stresser omtrent alltid, så takk! :-D

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul