Sterk artistdebut

Perlene kommer på rekke og rad på «A Whole New Beginning», debutplata til Elin Gaustad som sang seg inn i manges hjerter under fjorårets X-faktor.

Ukomplisert popmusikk er faktisk ikke så enkelt å lage som man skulle tro. Det er mange feller man kan tråkke i, men Elin Gaustad styrer klar av de fleste på sitt første album. Med sin enkle gitarbaserte popmusikk er hun en soleklar arvtager etter Lene Marlin. Hun synger som engel og viser sterke låtskriverkvaliteter.

I fjor bergtok Elin Gaustad titusenvis av tv-seere med sin egenkomponerte «Confessional Song» i beste sendetid på TV», og ble tilbudt platekontrakt av Jan Fredrik Karlsen direkte på Senkveld etter en exit fra X-faktor som opprørte en herskare av tv-tittere. Etter singel-suksessen med «Confessional Song», som selvfølgelig også er å finne på albumet, er det gledelig å konstatere at Elin Gaustad har mye mer å by på enn en enkelt hit.

«A Whole New Beginning» er full av vakre og ærlige beretninger. Fra det skjøre og såre til det håpefulle og litt ungdommelig naive. Singellåta «Don’t Know» er skamløst fengende, og da kan det nesten tilgis at den minner i overkant mye om Eric Hutchinson «Rock and Roll», både i akkordvalg og feel. Plata er gjennomført sterk, om enn kanskje en smule identitetsløst i blant, men det kommer sikkert med tiden.

Elin Gaustad er et frisk pust i norsk musikkliv. Hør på historiene hun har å fortelle, og la deg rive med av en stemme som er ærlig, klar og uten staffasje.Bildekilde: scanpix

Skrevet av: thea

Thea Sofie Melberg er 26 år og bor i Oslo. Hun elsker populærkultur,
og spesielt musikk. Når hun ikke skriver for femelle.no eller blogger på http://paapp.blogspot.com, jobber hun som reporter og programleder i Radiorakel.

En kommentar om “Sterk artistdebut

  1. Syns det er litt trist at det hele blir så pop. Syns stemmen hennes passer mer til det skjøre, veldig melankolske. Litt mer i rettning f.eks. Keane eller Coldplays Parachutes, særlig.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul