Storbyshopping

Årlig drar titusenvis av nordmenn på storbyferier og bruker alt av feriepenger, lønninger og bonuser på utlandets store fristelser.

Er du en av de som reiser avgårde for å finne lykken i gigantiske handleposer og lange kvitteringer burde du lese videre for tips til neste shoppingferie.

NEW YORK
I storbyen over alle storbyer er shoppingmulighetene store og mange. Uansett hvor du går vil du finne en butikk av et slag, men er du på utkikk etter noe spesielt må du planlegge litt nøyere. Kjedebutikkene er noe annet enn de du finner hjemme i Norge, for strødd utover Manhattan finner du blandt annet Victoria’s Secret, Forever 21, TopShop, Urban Outfitters og diverse andre butikker du bare kan drømme om å kunne handle i på ditt lokale kjøpesenter. Hold av en av feriedagene til en rolig (vel, så rolig den kan bli i New York City) i fantastiske SoHo og Greenwich Village, for der finner du alt fra de største butikkene på Broadway til søte, små butikker i de litt mindre gatene. Noen gater lengre opp finner du byens største Urban Outfitters, en personlig favoritt, som har alt fra søte sommerkjoler til interiørartikler. Trasker du enda litt oppover kan du bruke timesvis på gigantiske Forever 21 og butikker i den kategorien. Og så er det 5th avenue for dem med et par lapper ekstra i lommeboken. Vil du på secondhand-eventyr burde du sette deg på L-toget til Brooklyn for å dra på skattejakt. Selv om USA er billigere enn Norge, er det store muligheter for å blakke seg på shopping i det store eplet.

LONDON
Hvor mange nordmenn reiser vel ikke til London om våren for å hamstre vårens og sommerens hotteste plagg? Mange, for på tur til London må man nesten regne med å møte gamle naboer eller klassekamerater i prøverommet i en butikk på Oxford Street. Fra Marble Arch og oppover ligger shoppingmuligheter herfra til himmelen, men man blir fort lei køene og kaoset. Det du finner i Oxford Street finner du mest sannsynlig også hjemme i Oslo, men Top Shop med sine uendelige kvadratmeter og etasjer er absolutt verdt et besøk. Ta turen til Covent Garden for hyggelige smågater eller Camden for marked og et litt annerledes London. Søte, små og sjarmerende butikker ligger i Portobello Road som er tettpakket av både turister og innfødte på en markedsdag. Drar du til Regent Street ligger de store, dyre butikkene som perler på en snor. Og så har du Harrods, men det er et helt kapittel for seg selv. London har butikker for alle, uansett om du handler på budsjett eller er på jentetur med pappas bankkort brennende i lomma.

PARIS
Paris er byen for dem som liker å vise seg frem, og er enhver jentes store shoppingdrøm. Du har alt fra de største motehusene til sjarmerende småbutikker som byr på minst like store skatter. Byen kryr av smale, stilige, franske damer på høye hæler med designervesker dinglende fra de spinkle armene sine, men fortvil ikke.. det finnes butikker for vanlige mennesker også. Du har H&M, Zara, Mango og hele regla sammen med det gigantiske varehuset Galeries Lafayette og det ikke fullt så kjente Printemps. Er du på utkikk etter sjeldne parisiske skatter og liker vintageshopping er Marais et fint område hvor du har alt du ønsker deg innen den kategorien. Og det er vel lite som slår en pause på en idyllisk utecafé i Paris mellom shoppingøktene en varm sommerdag.

BERLIN
Berlin er kanskje ikke kjent for å være en shoppingby, og er også langtifra så glamorøs som Paris, men allikevel finnes det store muligheter. I de mest kjente shoppinggatene; Kurfürstendamm og Friedrichstraße, finner du alt du trenger og mer til. Både de på studentbudsjett, de på familieferie eller de med feit lommebok kan komme fra en langhelg i Berlin med et par kilo overvekt i kofferten. Og så har du Europas nest største varehus, KaDeWe, bare hakket mindre enn Londons Harrods. Berlin er nok ikke stedet man drar på shoppingferie på samme måte som man drar til London, men byen har haugevis av gode muligheter for intense shoppingøkter og svidde bankkort. De forskjellige strøkene byr på hvert sitt for forskjellige stereotyper mennesker, så Berlin har alt, bare ikke på ett sted.

Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Madeleine

Madeleine D. Bergsjø er en 19 år gammel kommende journaliststudent. Ved siden av heltidsjobb i fotobutikk, blogger hun på sin personlige blogg mmaddiiee.com mens hun også prøver å holde orden på livet sitt. De største interessene er musikk, konserter, fotografi og skriverier. På femelle skriver hun om alt mellom himmel og jord.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul