Studier i utlandet

Svært mange norske studenter tar deler av utdannelsen i utlandet. I takt med denne trenden har også flere aktører dukket opp på markedet. Tilbudene er mange, enten du vil ta med deg bøkene til eksotiske strender eller pulserende storbyer.

Kulturstudier.
Høres forelesning på stranden fristende ut? Kulturstudier tilbyr en rekke fag i land som bl.a. Ghana, India og Argentina. Psykologi, sosialantropologi og spansk er noen av studiene skolen tilbyr. I følge kulturstudier.no holder foreleserne høyt faglig nivå, i tillegg til at man samarbeider tett med norske universitet og høyskoler. Selv om mange av foreleserne er norske, foregår undervisningen på både engelsk og norsk. De ulike studiestedene er lokalisert i trygge byer med god infrastruktur og ofte fine bademuligheter. Et godt alternativ til en grå lesesal?

Gateway College.
Høres medier og journalistikk i New York spennende ut? Eller hva med motestudier i Paris? Dette er noe av det Gateway College tilbyr. I tillegg til dette kan du blant annet studere økonomi, spansk, idrett og markedsføring. Gateway College har studiesteder over hele verden; i tillegg til New York og Paris har Gateway College studiesteder i blant annet Sydney, Los Angeles og på Bali. Mye av undervisningen er på norsk, og forelesningene blir holdt i moderne klasserom og utendørs. Høres dette fristende ut kan du finne mer informasjon på gatewaycollege.no.

Go study.
Dersom du vil studere ved et italiensk universitet eller ta hele bachelorgraden din i Australia, kan Go study være en nyttig støttespiller. Dette alternativet skiller seg ut ved at du studerer ved et lokalt universitet eller høyskole. Du må derfor kunne språket godt. Vil du for eksempel studere på Hawaii, må du beherske engelsk såpass godt at du kan følge undervisningen. Dette gjelder også dersom du vil studere i Italia; italiensk vil da være undervisningsspråket og det kreves derfor at du tar et språkkurs på forhånd. Dette høres kanskje krevende ut, men Go Study hjelper deg med en rekke praktiske forhold som for eksempel oversettelse av vitnemål, søknader og reise. På gostudy.no vil du kunne finne mer informasjon om hvilke skoler du kan søke og hvilke studier som finnes ved de ulike studieinstitusjonene.

Kulturakademiet.
Skal du begynne å studere snart? For å få en myk start på studenttilværelsen kan kulturakademiet være et alternativ. Dette er i likhet med gateway og kulturstudier et tilbud for deg som ønsker å ta del i et norsk studentmiljø i utlandet. Og for mange ferske studenter oppleves dette som mer trygt enn å reise helt alene til en utenlandsk skole. Kulturakademiet kan tilby deg fag som for eksempel exphil og ex.fac, noe som mange må ha for å få godkjent en bachelorgrad. Så selv om du ikke helt vet hva du skal bli, er det som regel ikke bortkastet å ta disse fagene. De vil gi deg studiepoeng og ikke minst erfaring i det å studere på høyere nivå. Bonusen er at du får muligheten til å bli kjent med en ny kultur, oppleve et nytt land og få minner du tar med deg resten av livet. Kulturakademiet har studiesteder på Bali og i Italia. For mer informasjon om priser, søknad og opptakskrav se kulturakademiet.no.

Studietiden skal ikke bare dreie seg om tunge pensumbøker og eksamen. Tiden som student er din mulighet til å utforske, oppleve og velge ut i fra dine egne ønsker og mål. Utnytt denne unike sjansen til å oppleve mer enn en firkantet hverdag og vante omgivelser. God tur!Kilder: gatewaycollege.no, kulturstudier.no, kulturakademiet.no, gostudy.no, Martin Grina (tidligere student ved gateway college).
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Lill Eva

Lill Eva Bråthen (24) kommer fra Trondheim, men er for tiden bosatt i Kristiansand. Hun har brukt de siste årene på å studere kommunikasjon og utviklingsstudier. I tillegg har hun også grafisk bakgrunn og pusler med det når hun finner tid. Lill Eva skal skrive under de fleste kategorier for Femelle.

6 kommentarer om “Studier i utlandet

  1. Søkte selv gjennom Kilroy og hadde en veldig god opplevelse fra de. De hjelper deg med å eventuelt bestemme deg for hvor du skal søke, de hjelper deg gjennom hele søknadsprossesen og har en del skoler og plasser en kan velge mellom. Så langt har jeg bare gode ord å si om de :)

  2. Jeg søkte gjennom Kilroy, som har vært fantastiske hele veien. Behjelpelige, alltid tilgjengelige for spørsmål, og ikke minst utrolig hyggelige. Fikk en kontaktperson å forholde meg til, så jeg slapp å bli kjent med nye saksbehandlere hele tiden. Er ubeskrivelig fornøyd, og vil anbefale Kilroy til alle. Til og med flybilletter fikset de!

  3. For de som er interreserte i studier i Storbritannia så er Study Across the Pond en organisasjon man virkelig bør sjekke ut. Jeg studerer selv på en grad innen business og ledelse ved et universitet i London, og jeg fikk mye hjelp fra rådgiveren min i ATP til finne det faget og den skolen som passet best for meg. I tillegg hjelper de til med alt av papirer og slikt som skal inn til diverse institusjoner, så man slipper å ordne med det på egen hånd. Anbefaler virkelig et studie i utlandet, enten det er snakk om et årsstudium eller en hel grad. Erfaringen man får kan ingen sette penger på – det er så absolutt verdt det!

  4. Jeg er enig med Silje over her, Study Across the Pond er veldig behjelpelige og hjalp meg mye da jeg søkte til Storbritannia. Jeg har nå studert to år ved universitetet i Aberdeen, og ser frem til å gå inn i tredjeåret.
    Jeg anbefaler alle å studere i utlandet, det er en helt fantastsik opplevels, og man vokser og lærer utrolig mye om seg selv. Eneste tipset jeg har er at man prøver å ikke kun ha norske venner, at man prøver å heller bli kjent med folk som ikke er Skandinaver. Selv kjenner jeg ingen Norske eller Svenske her, og det har jeg gjort med vilje :)

    All in all, å studere i utlandet anbefales på det sterkeste!!

  5. Kommer til å søke meg til utlandet til våren, men syntes det er vanskelig. Agenter jobber jo bare med «sine» skoler, og det er jo ikke sikkert de er de beste. Men når det gjelder UK (og USA tror jeg) så legges det ut rangeringstabeller over skolene hos store aviser som sunday times osv, så da kan man få litt mer overblikk over de forskjellige skolenes posisjon sånn sett. Og ANSA er proppfull av informasjon og råd! Også er det lurt å prøve å kontakte noen som tar den utdanningen du kunne tekt deg, og få råd fra dem :)

  6. I år reiser jeg med Go Study til Irland, de har vært veldig hjelpsomme. Har hjulpet til med alt fra å møte lærene som jobber på skolen, oversettelse av vitnemål, hjelper til med å organisere skyss fra flyplass og til skolen, og de svarer fort på mail med spørsmål. De svarer også på alle mulige spørsmål, alt fra hvor man bor til hvor mye det er vanlig å ha med seg nedover. Jeg gledet meg i allefall! :D

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul