Taco – en favoritt blant liten og stor

Taco er en sikker vinner rundt middagsbordet, enten det er til hverdags eller for å kose seg på lørdagskvelden. Det finnes utallige kombinasjonsmuligeter, noe som gjør det vanskelig å gå lei av denne smakfulle retten.

Hva med en deilig tortillasuppe, ovnsbakte burritos eller sprøstekte nachos? Du velger!

Burritos – 4 porsjoner
1 pakke Tex Mex wrap tortilla original

Fyll:
400 g kjøttdeig
250 g wokgrønnsaker
1 ss olje eller margarin
1 pose spice mix
1 dl vann
1 glass taco saus
200 g revet ost

Tilbredning
Stek kjøttdeigen og bland grønnsakene i litt olje. Tilsett kryddermiks i vann og bland det godt. La sausen koke i ca 5-7 minutter. Legg så kjøttdeigen og grønnsakene over tortillaen og rull den sammen. Legg rullene i en ildfast form, hell over tacosausen og strø over revet ost. La retten godgjøre seg i ca. 7 minutter på 200 grader. Server gjerne med guacamole eller rømme.

Nachos – 4 porsjoner
400 g kjøttdeig
1 stk rødløk, hakket
100 g sjampinjonger, i skiver
1 stk rød paprika, i terninger
1 ss olje
1 pose Fajita spice mix
1 dl vann
200 g philadelphiaost
1/2 pose Nachos chips
140 g ananas på boks, i skiver
100 g revet ost, mild

Tilberedning
Begynn med å steke kjøttdeigen, rødløk, sjampinjonger ogg paprika i olje. Tilsett ønsket mix, for eksempel Fajita Spice Mix og vann. Rør om og kok i 5 minutter. Smør den ildfaste formen og tilsett kjøttblandingen. «Stikk» nachochipsen ned i kjøttdeigblandingen og strø over revet ost. Gratineres i ovn på 200 grader i 6-10 minutter. Serveres med en deilig salat og guacamole.

Tips!
Du trenger ikke alltid bruke kjøttdeig. Karbonadedeig, kyllingkjøttdeig og laks er et godt og sunt alternativ. Biffkjøtt smaker også herlig til taco.


Tortillasuppe

2 l kyllingkraft
2 bokser hakkede tomater
1 stor løk
1 rød chili
3 hvitløkbåter
2 ts malt spisskummen
300 g kyllingkjøtt
1 dl maisolje
salt og pepper

Topping:
4 myke maistortillas
2 avokado
1 beger rømme
1 neve revet cheddarost
1 neve koriander

Tilbredning
Start med å finhakke løk, hvitløk og chili og stek de i maisolje på mellomsterk i en gryte. Tilsett kyllingbiter som skal stekes til de er gylne. Deretter heller du på kyllingkraft og tomater. For å tilsette litt ekstra smak bør du krydre med salt, pepper og ønsket krydder. La suppen stå å trekke i 30 minutter. Suppen er nå ferdig og du skal starte med toppingen. Skjær fire tortillaer i strimler som du skal frityrsteke på mellomsterk varme i flere omganger, disse skal ligge på toppen av suppen. Finnhakk koriander, riv osten og skjær avokadoen i terninger. Legg toppingen i små skåler som serveres ved siden av suppen.Kilder: santamaria.no, dinmat.aftenposten.no
Bildekilde: Thinkstock photos

Skrevet av: Cecilie

Cecilie Sandbu er 23 år fra Oslo og har studert journalistikk på Mediehøgskolen Gimlekollen. Når hun ikke skriver for femelle.no studerer hun medievitenskap på Uio og jobber med barn. Cecilie har en lidenskap for foto og flytter derfor til New York til høsten for å studere fotojournalistikk.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul