The Pink Robots

For noen musikere ville en brann hvor alle instrumenter, studio og låter forsvant bety slutten. Men for The Pink Robots førte det til en ny start med en spenstig vri på musikken.

Brannen som endret alt
The Pink Robots består av Hans Christian Helgelsen på vokal, Jens Petter Haugan på bass, John Erik Åhjem på gitar, Christoffer Smedaas på trommer og Line Dybedal Vederhus på vokal og synth. The Pink Robots het opprinnelig Joe Frog og bandmedlemmene kommer fra Selje og Bodø. Bandet dro til Bergen, og i gamle trehus i Skuteviksbodene hadde de studio, et sted å oppbevare instrumenter og en plass å øve. I tillegg til dette, lå det mange låter og nye idéer på en harddisk. Så begynte det å brenne i bygningen hvor 30 artister og band benyttet seg av. Joe Frog var en av de uheldige. På bandets hjemmeside er Helge sitert:

– Jeg likte ikke engang sangene vi skrev. Å miste hele historien vår ble for oss å rykke tilbake til start uten å ha noen regler. Vi fant vår frihet.

Med inspirasjon fra Bollywood
Etter brannen, ble Joe Frog om til Pink Robots. Bandet består fremdeles av de samme medlemmene, men musikken tok en ny vendig. Den nye musikken førte til større popularitet, og i 2009 vant de Urørt-Finalen og ble signert til plateselskapet Your Favourite Music. De har nå rukket å gi ut albumet The Pink Robots, som består av 12 glade og energiske popsanger. Musikken er, i følge dem selv, programmert til å få folk til å føle seg glad gjennom musikken. Låtene er inspirert fra hverdagslivet, filmer og gode historier. Musikkvideoen til Curly, gjenspeiler deres solskinnspop og glade musikk. Sangen ble faktisk til etter å ha sett på en god del Bollywoodfilmer.

– Curly handler om en type som beiler for harde livet etter en dame som absolutt ikke gjengjelder hans kjærlighet. Han blir totalt ignorert. Klassisk Bollywood, blir Christoffer sitert på urørtsiden.

Med storslagent publikum
For noen uker siden, spilte The Pink Robots i Bergen. I publikum sto Tom Bowen og Mike Peder, mennene bak BPM Entertainment. De dro helt fra England til Bergen bare for å høre på Kine Nesheim, Forza og ikke minst The Pink Robots. De blir spennendes å se hva fremtiden har å bringe for dette bandet, men etter uttalelsen til det britiske musikkbladet Clash Magazine, ser fremtiden lys ut:

– Punchy pop perfection from Norway’s latest and greatest chart export, the Pink Robots are set to become star struck song written machines.

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul