Ti kvinnelige artister du må høre

Det har i det siste eksplodert i kvinnelige artister med kvalitetslåter og unike stemmer. Vi i Femelle har valgt ut ti favoritter som vi er sikker på at du vil elske!

Florence + the Machine
Florence tok Storbritannia med storm da hun dukket opp med en kraftig stemme, unik stil og kreative musikkvideoer. Debutalbumet Lungs kom i 2009 og fikk strålende kritikk. Med slike sterke låter er det vanskelig å tro at hun faktisk skriver sangene enten når hun er full eller fyllesyk. Den energiske damen vil at musikken skal høres ut som om du blir kastet ned fra en høy bygning, eller blir dradd ned i havet uten muligheter for å puste. Vell, hun har lykkes – Musikken er vanvittig bra. Forbered deg på å bruke repeatknappen ofte etter å ha hørt Drumming Song og Howl.Ellie Goulding

Enda en britisk artist med kvalitet. Ellie kom med debutalbumet sitt Lights i 2009, og allerede et år senere vant hun Critic´s Choice Award under Brit Awards 2010. Overveldet av Florences rosende ord om platen hennes og den nye prisen, ble sangfuglen sendt til sykehus med pusteproblemer etter prisutdelingen. Florence hadde i alle fall helt rett i at Ellie lager fantastisk musikk, noe som vises godt gjennom de vakre indie/elektropop låtene.

Christel Alsos
Christel Alsos er fra nord-Norge og kom ut med sitt debutalbum i 2007, som solgte 30 000 eksemplarer. Det er lenge siden vi har hørt noe nytt fra henne, men 27. september kommer det nye albumet endelig, Tomorrow is. Mange gleder seg nok til å høre hennes unike sangstemme boltre seg i nye låter. Christel Alsos er absolutt verdt å bruke både tid og penger på!

Marina and the Diamonds
Britiske Marina er begynt å opparbeide seg et navn internasjonalt, og flere har lagt merke til hennes særegne musikk. Noe av det unike ved Marina and the Diamonds, er nok at hun er mer opptatt av pakken og det visuelle enn selve musikken. Når hun skriver sanger, prøver hun å gi lytterne bilder og farger i hodet, og ikke bare musikk. Hun henter inspirasjonen fra artister som Nirvana, Kate Bush, PJ Harvey, Yann Tiersen, Madonna og Daniel Johnston, for å nevne noen. Albumet The Family Jewels, som ble gitt ut i år, bringer noe helt nytt til dagens musikk, noe så spesielt at du bare må høre det for å forstå hva vi mener.

Christina Perri
Koreografen Stacey Tookey brukte Christina Perri sin låt i den kjente amerikanske serien So Do You Think You Can Dance. Etter noen minutter på TV, klatret Perris låt, Who do You Think You are oppover alle lister i USA. De fleste jenter har opplevd kjærlighetssorg, en kjip fyr eller et vanskelig brudd. Denne sangen rører akkurat ved dette, og minner deg på at du fortjener bedre.

Ke$ha
Eplet faller ikke langt fra stammen. Som moren, ble også Ke$ha en sanger og låtskriver. Hun kommer opprinnelig fra Los Angeles, men har bodd nesten hele livet i Nashville, Tennessee. Inspirasjonen for musikken hennes finner hun hos artister som Bob Dylan, Miles David, Blondie og David Bowie. Det var nok takket være sangen Tik Tok fra albumet Animal at hun fikk mye oppmerksomhet, men det finnes langt flere gode sanger på albumet.

Feist
Om du hører Feist, tenker du kanskje på bandet Broken Social Scene? Det er ikke uten grunn. Den talentfulle sangerinnen har vært med i bandet, i tillegg til å ha gitt ut fire soloalbum! På bakgrunn av disse, vant hun Songwriter of the Year, Artist of the Year, Pop album of the Year, Album of the Year og Single of the Year på Juno Awards i Calgary i 2008. Men dette er egentlig ikke overraskende når du hører sangene hennes, for det er virkelig bra musikk! Hun vokste opp med kunsteriske foreldre, og startet å spille i band allerede da hun var 15 år gammel. Ikke så rart at hun har utviklet et så stort talent, kanskje?

Lay Low
Hun heter egentlig Lovísa Elísabet Sigrúardóttir, men artistnavnet ble litt lettere å stave – Lay Low. Hun har gitt ut tre album, alle innenfor rock, blues og country sjangeren. Den 28 år gamle artisten signerte platekontrakt med Cod Music i 2008, og samme år ga hun ut debutalbumet sitt Please Don’t Hate Me. På bakgrunn av dette albumet vant hun Best Female Singer og Best Album Cover hos Icelandic Music Awards i 2006. Lovísa, eller Lay Low om du vil, har en helt unik stemme som du kan høre her:

Sarah McLachlan
For noen er kanskje Sarah McLachlan godt kjent, for andre ikke. Men om du har sett Buffy the Vampire Slayer, City of Angels eller Toy Story 2, er det stor sannsynlighet for at du har hørt musikken hennes før. Hun er kjent for å ha bidratt med musikk til mange filmer og serier, med sanger innenfor pop og folk sjangeren. McLachlan er en ambisiøs kvinne som vil sette fokus på samfunnsproblemer, religion og feminisme gjennom musikken sin. I tillegg til dette, og å ha gitt ut hele 12 album, startet hun også Lilith Fair. Dette var konserter med formålet om å hjelpe andre kvinnelige musikere å oppnå større suksess.

Kate Nash
Kate ble født i Dublin, men flyttet i en ung alder til London, hvor hun vokste opp med britisk popkultur. Med glade rytmer og en god stemme, slo hun igjennom ved hjelp av sangene hun postet på Myspace. I 2007 kom debutalbumet Made of Bricks, og året etter mottok hun den gjeve prisen Best Female Artist hos Brit Awards. Etter en krevende turnering med mye arbeid, opplevde hun et stort sammenbrudd. Det så skummelt ut for karrieren hennes, men hun kjempet seg gjennom det og ga ut albumet My Best Friend is You i 2010.

Ti fantastiske artister, noen mer kjente enn andre. Hvem er din favoritt?

Om du fremdeles sliter med å bestemme deg for hvem du likte best, kan du alltids høre enda mer av de fantastiske artistene på denne Femelle sin egen spotifyliste: topp ti girlpowerKilde: youtube.com, imdb.com
Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

11 kommentarer om “Ti kvinnelige artister du må høre

 1. Florence og Ellie Goulding er to av mine absolutt favoritt artister!
  Og vært på konsert med begge som var helt fantastiske.
  Likte denne artikkelen, og gleder meg til å sjekke ut de andre artistene:)

 2. Joanna Newsom, søt amerikansk ung dame som lager fantastisk harpe/folk/pop-musikk. Finnes ikke i spotify, men sjekk ut youtube. Enestående kvinne.

 3. Liker flere av disse, men hadde ikke hørt om alle. Det hadde vært kjekt med en spotifyliste med sanger dere anbefaler av hver av artistene.

 4. Av de på listen er Florence + The Machine, Ellie Goulding og Marina & The Diamonds favorittene. Ellers elsker jeg musikken til Lykke Li, og fra den litt eldre garde, Björk og Kate Bush :-)

 5. Veldig fint med tips som dette!

  Kan anbefale Nina Kinert sin musikk også (hun er blant annet bakgrunnssangeren til Ane Brun).

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul