Tilbake til 90-tallet

De fleste hørte hva som skjedde med 90-talls bandene Spice Girls, Nirvana og Backstreet Boys, men hvor ble de andre av? Her kommer fire band du trolig har hørt om, men plutselig «forsvant» fra rampelyset.

TLC
TLC var en R’n’B jentegruppe fra USA. Gruppen besto av Tionne «T-Boz» Watkins, Lisa «Left Eye» Lopez og Rozonda «Chilli» Thomas. De fikk platekontrakt i 1991 og leverte den ene hiten etter den andre. Dette resulterte i at de ble en av de mest solgte jentebandene i historien. Så kom året, i 2002 skjedde det som forandret alt: Lopez ble drept i en bilulykke. Trioen ble så om til en duo, og deretter gitt de to resterende medlemene over til soloprosjekter. Men suksessen uteble. I 2009 kom det derimot en pressemelding fra TLC hvor det kom frem at nytt materiale ville komme snart.

Hanson
Hansonbrødrene sjarmerte ungjenter verden over på 90-tallet. Hanson består av brødrene Clark Isaak Hanson, Jordan Taylor Hanson og Zachary Waker Hanson. Deres pop/rock musikk slo godt ann, og albumet Middle of Nowhere (1997), solgte hele 10 millioner plater verden rundt. Siden den gang har det vært stille rundt guttene. Glansdagene var uten tvil i deres yngre dager. De har derimot gitt ut noen dokumentarer om deres liv som musikere. Nå har de også gitt ut et nytt album, Shout it Out. Til tross for 2. plass på Bilboards indie chart, har vi hørt lite fra de i Norge. Men minnene om deres lange hår og Mmmmbop lever videre i barndomsminnene.

Joan Osbourne
Hun er muligens en one-hit-wonder for mange, med sin store hit «One of Us.» Joan er en amerikansk blues artist. I 1995 ga hun ut albumet Relish, som inneholdt sangen One of Us. Hun har gitt ut flere album siden den gang, og har også rukket å blitt mor til en jente. Serien Joan of Arcadia bragte nytt liv til monsterhiten hennes, da den ble kjenningsmelodien til serien. I tillegg til dette, har Glee gjort sin versjon av den populære sangen. Til tross for manglende oppmerksomhet for nyere musikk, lever fremdeles One of Us i beste velgående.

Matchbox Twenty
Rockebandet Matchbox Twenty kommer fra USA, nærmere bestemt Orlando. Debutalbumet deres, Yourself or Someone Like You, fra 1996, solgte hele 12 millioner i USA alene. Bandet består av Ryan MacMillan på trommer, Rob Thomas på vokal, Paul Doucette på trommer fra 1995-2007 og gitar fra 2007, og Kyle Cook på gitar. Adam Gaynor var også med bandet fra 1995-2005 som gitarist. På bakgrunn av deres to første album, skulle bandet få en glitrende karriere. Men så kom tredjealbumet og etter det, ble det stille rundt guttene. Ikke så rart, med tanke på at bandet nå har en pause. Medlemmene driver fremdeles med musikk, men som soloprosjekter. Matchbox Twenty er likevel ikke begravd. Det er blitt annonsert at de vil i slutten av dette året spille inn en ny plate.

Soul Asylum
For de som ikke kjenner Soul Asylum særlig godt, er de nok best kjent for sangen Soul Train. I løpet av 90-tallet ga de ut en rekke plater, men den nye versjonen av det suksessfulle albumet Grave Dancers Union, var den mest populære platen til bandet. Året etter ga de ut enda et album som ble godt mottatt, Let Your Dim Light Shine. Bandet består av David Pirner på vokal/gitar, Dan Murphy på gitar, Michael Bland på trommer og Tommy Stinson på bass. I 2004 ble et tidligere medlem, Karl Mueller (bassist), diagnosert med kreft. Soul Asylum bestemte seg da for å arragere en benefit konsert til inntekt for Mueller. Dessverre døde han et år senere. Det ble ikke stille av den grunn, da de i 2006 ga ut The Silver Lining. Til tross for flere plater fra 1980-tallet og frem til i dag, er de nok fremdeles et band som hadde sin glanstid på 90-tallet.

Kilde: imdb.com
Bildekilde: Getty Images

Skrevet av: Siv

Siv K. Berg (20) er litt mer musikkinteressert enn folk flest. Hun studerer journalistikk ved Norges Kreative Fagskole i Bergen og har store planer om å bli musikkjournalist. På fritiden er hun alltid på jakt etter ny musikk, drikker litt for mye kaffe og spiller piano til fingrene sier stopp. For å lese mer om Siv, kan du besøke bloggen hennes: http://sivilist.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul