Tips for en vellykket jentekveld

Sommermånedene er virkelig tiden for å samle gode venninner til en skikkelig jentekveld.

Enten dere møtes for en avkobling fra hverdagslivets kjas og mas, eller for å treffe igjen venninner man ikke har sett på en god stund, så er hygge og sladder i bøtter og spann alltid tilstede.

Mat
Velg gjerne noe godt, men lettvint når du planlegger servering til jentekvelden. Det kan for eksempel være ost og kjeks, eller dere kan grille. Grilling krever ikke så mange forberedelser. Gjør klar en god og frisk salat, og pynt bordet litt i forveien slik at det ikke går utover tiden du trenger foran speilet. Det er heller ikke noe galt i å be jentene ta med det de vil grille selv, mens du stiller med diverse tilbehør.

Drikke
Du kan gjerne ha en flaske eller to mineralvann stående, men dersom det skal drikkes alkohol kan det være greit om gjestene tar med det selv. Gi derfor jentene beskjed på forhånd hva det blir til middag, så de har mulighet til å tilpasse alkoholen til maten, hvis det for eksempel er snakk om vin.

Snacks
Når det kommer til snacks litt utpå kvelden, trenger du ikke nødvendigvis å fylle bordet med potetgull, dipp og masse kaker. Server gjerne en enkel frukt/sjokolade-fondue. Det er både godt, og delvis sunt. På denne måten kan de venninnene dine som passer litt på formene stå over sjokoladen, men allikevel kose seg, og resten kan dra den helt ut ved å dyppe sine fruktbiter i den nydelige sjokoladen.

Underholdning
Du trenger ikke å stille med et ekstremt og tettpakket underholdningsprogram. Ha et enkelt utvalg av filmer du vet de fleste liker, i tillegg er jo buzz og singstar populært. Ellers holder det ofte å dele noen morsomme historier dere har samlet siden sist.

Musikk
Sett gjerne opp en musikkliste på for eksempel Spotify på forhånd. Her legger du inn stemningsfylt musikk, sommersanger og gjerne sanger flere av dere har et positivt forhold til gjennom ulike opplevelser, hendelser, flauser etc. som dere har delt gjennom tidene.

Kos
Sørg for at gjestene føler seg vel. Tenn noen lys for å skape litt ekstra stemning, ha noen ekstra puter og pledd tilgjengelig og sist, men ikke minst, sørg for å ha nok sitteplasser til alle.

Kleskode
Det er ingen hemmelighet at de fleste jenters humør stiger litt sammen med selvfølelsen, når de har brukt litt tid på seg selv og pyntet seg litt. Oppfordre derfor jentene dine til å pynte seg litt når du inviterer til jentekveld. Det er ikke nødvendigvis snakk om å være stivpyntet, men en lett sommerkjole, høyhælte sko eller et ekstra smykke og en knall leppestift gjør gjerne susen.Bildekilde: Thinkstock

Skrevet av: Charlotte Olsen

Charlotte er ei livsglad jente på 20 år som bor i Oslo og studerer markedsføring. Hun er glad i å skrive, og målet er å starte sitt eget magasin for kvinner en gang i fremtiden. I mellomtiden deler hun gjerne sine tips og gode råd på Femelle.no og på bloggen, charlotte.femelle.no.

Legg igjen en kommentar

Vis
Skjul